X
X
Mai multe ştiri online:

Primăria Constanța, măsuri speciale privind combaterea hepatitei A în școli

Ştire online publicată Sâmbătă, 14 Decembrie 2019. Autor: Carmen MOCANU
Reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța au transmis, vineri, că administrația locală a alocat peste 1,6 milioane de lei pentru achiziția de materiale dezinfectante în școli.  


"Unitățile școlare au autonomie, noi le repartizăm sumele, dar întreaga procedură de achiziție le aparține. Sper ca în termen foarte scurt unitățile școlare să achiziționeze materialele dezinfectante și să execute lucrările de primă urgență la care s-au angajat. Am alocat unităților de învățământ peste 1,6 milioane de lei, atât pentru achiziția materialelor igienico-sanitare cât și pentru cheltuieli materiale și de investiții urgente ce pot fi realizate până la sfârșitul anului. Aș vrea ca până la sfârșitul anului, toate unitățile școlare să fie dotate cu dezinfectant. Cu toate că am făcut apel la toți factorii decizionali din unitățile școlare, mi-am dat seama că nu este suficient și am făcut echipă mixtă de control care a mers în toate grădinițele, școlile și liceele din municipiul Constanța, pentru a verifica dotarea cu materiale sanitare dezinfectant, covorașe, nu doar elementele de igienă. Am vizitat personal mai multe unități școlare, am văzut și lucruri bune și foarte bune și am văzut și lucruri mai puțin bune. Am văzut, de asemenea, că există o dezinformare totală din partea unor conducători de instituții școlare către asociațiile de părinți, spunându-le că este treaba primarului să vină eventual să le cumpere săpun, hârtie igienică, să le zugrăvească sau să facă lucrări care țin de dânșii. M-am întâlnit cu asociațiile de părinți de la câteva unități școlare și le-am arătat negru pe alb cum funcționează în conformitate cu legea, finanțarea unităților școlare", a transmis Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.


De la începutul lunii, 37 de pacienți au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu diagnosticul de Hepatita A. În 33 dintre cazuri este vorba despre copii cu vârsta de până la 14 ani. 


Medicii specialiști recomandă să se respecte regulile de igienă personală iar părinții să fie atenți la igiena copiilor, având în vedere că cele mai multe cazuri sunt înregistrate în rândul celor mici. Știm cu toții că hepatita se numește boala mâinilor murdare. De aceea trebuie să fim atenți nu doar să ne spălăm pe mâini cât mai des, ci și să evităm spațiile sau localurile cu igienă precară. Multe persoane pot fi purtătoare ale acestei boli fără a avea niciunul dintre simptomele care ne-ar trimite la medic. Prin urmare, reprezentanții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța ne îndrumă să prevenim prin vaccinare și/sau să ne spălăm cât mai des pe mâini. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17123 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2804 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2455 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4396 secunde