Primăria Constanța amenajează piste pentru bicicliști, pe trotuarele bulevardului Tomis

Luni, 06 Aprilie 2020
343
Autoritățile locale amenajează, în această perioadă, piste pentru bicicliști, pe trotuarele de pe bulevardul Tomis, de la intersecția cu bulevardul Mamaia până la intersecția cu strada Poporului. Deja a fost turnat primul strat de asfalt pe sensul de mers spre bulevardul Mamaia, în zona care a fost reabilitată.Concomitent, suprafața pietonală decopertată este recondiționată prin montarea de pavele și amplasarea de borduri noi, transformând bulevardul într-o arteră modernă. În plus, aspectul spațiului public urban a fost îmbunătățit iar alveola destinată stației pentru mijloacele de transport în comun a fost refăcută.


Lucrările se desfășoară în cadrul proiectului de investiții în modernizarea bulevardului Tomis și vizează îmbunătățirea mobilității urbane prin sporirea gradului de confort, creșterea siguranței circulației pietonale și rutiere și promovarea transportului alternativ.
"Un rol important îl are introducerea spațiului partajat și crearea infrastructurii pentru circulația bicicletelor pe tronsonul menționat, prin asigurarea continuității pistelor existente pe sectorul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian", explică reprezentanții Primăriei Constanța.

Pagina a fost generata in 0.9602 secunde