Președinta Comisiei Europene va prezenta miercuri "orientări" pentru o ieșire coordonată din perioada de izolare

Marţi, 07 Aprilie 2020
193


Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va prezenta miercuri "orientări" pentru a asigura o ieșire coordonată din perioada de izolare impusă pentru a limita propagarea noului coronavirus, a anunțat marți purtătorul său de cuvânt, Eric Mamer, într-o conferință de presă, informează digi24.ro.


Executivul comunitar a decis să prezinte în această săptămână recomandările sale, în contextul în care două state membre ale UE (Austria și Danemarca) au prezentat deja propriile planuri de ridicare a măsurilor de izolare, potrivit Agerpres.


"Mâine (miercuri) Comisia va adopta orientări, viziunea sa asupra modului în care statele membre ar trebui, în manieră coordonată, să pună în practică măsuri pentru ieșirea din această perioadă de izolare și, în manieră generală, alte măsuri luate în acest context", a explicat Mamer.


"Credem că este important să ieșim cu aceste propuneri acum întrucât anumite state membre au început deja să anunțe primii pași în această direcție pentru săptămânile care vin și ni se pare foarte important ca acest lucru să se poată face în manieră coordonată", a precizat reprezentantul CE.


Viena și Copenhaga au informat în prealabil Comisia și celelalte state membre UE în legătură cu strategiile lor, a adăugat Eric Mamer.


"Înțelegem că aceste strategii vor fi graduale, puse în practică pas cu pas, ceea ce este un element important pe care îl vom pune în lumină" miercuri, a subliniat el.


Austria a publicat luni un calendar care detaliază planul său de ridicare a restricțiilor în vigoare contra pandemiei; acest plan va începe după Paștele catolic (12 aprilie) prin redeschiderea micilor afaceri.


La rândul său, șefa guvernului danez Mette Frederiksen a anunțat, tot luni, o ridicare graduală a restricțiilor, cu redeschiderea creșelor, grădinițelor și a școlilor primare pe 15 aprilie.
Pagina a fost generata in 0.3415 secunde