Prefectul George Niculescu: "202 persoane carantinate în centrul din Mamaia au plecat spre casă"

1532
Prefectul George Niculescu:

Articole de la același autor

Dacă în urmă cu două săptămâni o parte a cetățenilor din Constanța erau intrigați că unii români aduși din străinătate, în cadrul unor acțiuni umanitare, vor fi introduși în carantină la hoteluri de pe litoralul românesc, iată că a venit și ziua în care unii dintre ei au plecat la familiile lor.

Reprezentanții Guvernului în teritoriu au transmis, sâmbătă, că 202 persoane care au fost în carantină la centrul din stațiunea Mamaia vor fi transportate, sub supraveghere, în județele de domiciliu.

Românii în cauză au lucrat ca sezonieri în Italia și, ulterior izbucnirii pandemiei, au rămas fără locuri de muncă și, implicit, fără cazare și mâncare. În acest context, ei au solicitat ajutor statului român, care i-a ajutat să ajungă cu două avioane pe Aeroportul Internațional "Mihail Kogălniceanu" din județul Constanța. Ulterior, potrivit legii, aceștia au stat 14 zile în carantină la un centru din stațiunea Mamaia.

"Vin către dumneavoastră cu două vești îmbucurătoare: în primul rând, 202 persoane aflate în carantină în centrul din Mamaia au plecat spre casă, în județele de domiciliu. Este vorba despre românii repatriați din Italia, sosiți pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța pe data de 21 martie. Acești oameni se vor întoarce acasă cu ajutorul autocarelor puse la dispoziție de Ministerul Afacerilor Interne. Trebuie să menționez faptul că românii care au stat în carantină în Mamaia provin din toate zonele țării. Spre exemplu, avem 12 persoane din Bacău, 12 persoane din Mehedinți sau 13 persoane din Prahova", a spus prefectul județului Constanța, George Niculescu.

În altă ordine de idei, cea de-a doua veste transmisă de reprezentantul Guvernului în teritoriu face referire la faptul că, numai în cursul zilei de sâmbătă, 13 persoane internate cu coronavirus la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța au fost declarate vindecate.

"În al doilea rând, vă anunț cu bucurie că 13 persoane, internate până astăzi (n.r. - sâmbătă) la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, au fost declarate vindecate! Este vorba despre pacienți care au provenit din centrele de carantinare și care au fost testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Aceștia s-au recuperat rapid, grație schemelor de tratament aplicate de medicii constănțeni.

Cele 13 persoane vor fi transportate în județele de domiciliu cu ajutorul ambulanțelor private, iar în următoarele 14 zile, vor sta în autoizolare, pentru a elimina orice risc în viitorul apropiat. Zi de zi ne confruntăm cu situații noi, unele regretabile, altele care ne încurajează să mergem mai departe. Împreună, vom reuși să trecem peste aceste momente, asta este cert. Trebuie doar să fim responsabili, să avem grijă de noi și să stăm acasă! Multă sănătate tuturor!", a mai transmis prefectul județului Constanța, George Niculescu.

Reamintim că, ieri, la nivelul județului Constanța erau confirmate ca infectate cu coronavirus 114 persoane. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2506 secunde