Olguța Vasilescu, replică pentru Iohannis: Nu trebuie o altă lege a pensiilor

199
Olguța Vasilescu, replică pentru Iohannis: Nu trebuie o altă lege a pensiilor - 9e02106043b8ee16ffd67657dc9ba8ab-1575552809.jpg
Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, îi transmite președintelui Iohannis că nu este necesară o altă lege a pensiilor, în condițiile în care actuala legislație corectează toate inechitățile din sistem, cu condiția ca toate pensiile să fie recalculate.


"A ieșit și Klaus Iohannis să se plângă că trebuie o noua lege a pensiilor, fiindcă a noastră nu corectează inechitățile... El spune, de fapt, ce i-a spus ministra Baubau care, de regulă, nu înțelege nimic din acel minister! Reiau: noua lege a pensiilor corectează inechitățile din sistem, dar pentru asta trebuie recalculate toate pensiile. Termenul pentru recalcularea a peste 5 milioane de pensii este anul 2021, când se intră pe noua formulă de calcul care se cheamă VPR (valoare punct referință). Nu le trebuie altă lege, trebuie să o aplice pe asta, care nu a intrat în vigoare decât cu creșterea punctului de pensie în 2019 și ar trebui ca și în 2020 să crească punctul la 1.775 lei", a scris Vasilescu pe Facebook.


Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că o nouă lege a pensiilor ar fi utilă, având în vedere inechitățile semnalate în actuala legislație, dar a subliniat că acest lucru nu se rezolvă "într-o lună - două", ci în urma unei analize "serioase și atente" făcute de Guvern.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5358 secunde