X
X
Mai multe ştiri online:
Victor Ponta:

"Nu vom avea primari aleși din două tururi și nici președinți de CJ desemnați de consilieri"

Ştire online publicată Luni, 16 Decembrie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele Pro România, fostul premier Victor Ponta, afirmă că nu vor fi alegeri locale pentru primari în două tururi de scrutin și nici președinții de consilii județene nu vor fi aleși de consilieri, pentru că PNL "deține acum puterea", iar sistemul actual îi avantajează pe liberali.

"Nu vom avea primari aleși din două tururi și nici președinți de consilii județene aleși de consilieri. PNL deține acum puterea și preferă acest sistem electoral care îi avantajează (primarii lor au prima șansă și vor «transfera» mulți primari de la PSD - miniștrii, prefecții, toți ceilalți reprezentanți ai statului vor acționa pentru ei); nu mai au niciun interes să aplice alt sistem (cum spuneau când erau în Opoziție); toți știm că nu mai este timp pentru modificarea sistemului de vot de la locale prin votul parlamentarilor", a scris Ponta, astăzi, pe contul său Facebook, consultat de Agerpres.

De asemenea, el argumentează că "legea privind alegerea primarilor într-un singur tur a fost adoptată în 2011 de majoritatea parlamentară de atunci a PDL - UDMR", iar "azi, foștii PDL-iști sunt toți în PNL și PMP și și-au schimbat doar declarativ poziția".

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17123 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2803 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2453 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3442 secunde