Klaus Iohannis a desemnat premierul. "Noul Executiv va fi instalat săptămâna viitoare"

Marţi, 15 Octombrie 2019
277
Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, ieri, pe liderul PNL, Ludovic Orban, în funcția de prim-ministru. 
"După consultările cu partidele politice parlamentare și formațiunile politice parlamentare, am tras concluzia pe care am spus-o și după prima rundă de consultări - că se conturează un guvern în jurul PNL. Repet ce am spus atunci: PNL a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus direct că sunt dispuși, chiar dacă este foarte dificil, să își asume guvernarea în această perioadă de tranziție, fiindcă despre asta vorbim, de o perioadă de tranziție. Așadar, am decis să desemnez următorul prim-ministru al României în persoana domnului Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, președintele celui mai mare partid din Opoziție, promotorul principal al moțiunii de cenzură. Așa este democratic corect, așa se va întâmpla", a declarat președintele Klaus Iohannis, la Digi24. 


El a subliniat că Executivul care va fi instalat în săptămânile următoare va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare. 


"Și, dacă veni vorba despre alegerile parlamentare, repet, personal cred că alegerile anticipate sunt o soluție foarte bună, dar nu acum, cu Guvernul Dăncilă interimar. Fiecare zi în plus cu acest guvern eșuat este o zi pierdută pentru România, un risc pentru români", a adăugat Iohannis. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.5569 secunde