Iohannis condamnă adoptarea rectificării bugetare fără avizul CSAT și cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR

818
Iohannis condamnă adoptarea rectificării bugetare fără avizul CSAT și cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR - klaus-1536156815.jpg
Președintele Klaus Iohannis condamnă ferm adoptarea proiectului rectificării bugetare de către Guvern, fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, și solicită public Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională pentru a verifica în ce măsură ordonanța de urgență de rectificare a bugetului de stat îndeplinește exigențele constituționale de aprobare.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, condamnă ferm adoptarea proiectului rectificării bugetare de către Guvernul condus de prim-ministrul Viorica Dăncilă, fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Este inadmisibilă această abordare a Executivului, în condițiile în care avizul CSAT este obligatoriu atunci când sunt afectate bugetele instituțiilor din domeniul securității naționale", arată Administrația Prezidențială, într-un comunicat transmis Agerpres.

Președintele Iohannis susține că, prin ignorarea necesității avizului CSAT, Guvernul "se situează de unul singur în afara cadrului legal în vigoare".

"Demersul inexplicabil de a continua cu adoptarea rectificării bugetare în aceste condiții demonstrează lipsa evidentă a dorinței de dialog a Guvernului în interesul cetățenilor. Este o nouă acțiune care arată agenda paralelă pe care Guvernul Dăncilă o are cu agenda reală a românilor și o încercare de a abate atenția opiniei publice de la problemele grave la care Guvernul nu este capabil să găsească soluții. Pesta porcină africană este cel mai elocvent exemplu de criză generată de lipsa măsurilor pe care Executivul avea datoria să le adopte, astfel încât să fie stopată răspândirea virusului și să fie evitate pagubele imense pe care în prezent vedem că le suportă crescătorii de porcine și populația", arată șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis avertizează din nou că "lipsa de viziune și de responsabilitate, cât și modul dezastruos în care a fost gestionată activitatea guvernamentală fac previzibilă intrarea României în dificultăți majore".

"Responsabili pentru situația complicată în care este împinsă țara noastră sunt atât membrii foarte slab pregătiți ai Guvernului, cât și partidele politice care susțin în continuare cel mai incompetent guvern din ultimii 30 de ani", menționează el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9317 secunde