Fuziunea USR – PLUS ar putea avea loc după alegerile parlamentare

412
Fuziunea USR – PLUS ar putea avea loc după alegerile parlamentare - dacianciolosplus-1579469634.jpg

Articole de la același autor

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, ieri, că fuziunea dintre USR și PLUS se va face cât mai repede posibil, cel mai probabil aceasta urmând să aibă loc după alegerile parlamentare.


"Mai repede, tehnic vorbind, nu mai repede de un an de zile. Să zicem după alegerile parlamentare. Din punct de vedere juridic, fuziunea nu avem cum să o organizăm pentru că avem două rânduri de alegeri acum și atenția noastră trebuie focalizată pe pregătirea acestor campanii, nu pe fuziune și alegeri interne și împărțiri de posturi interne. Acesta e motivul pentru care, încă de anul trecut, din toamnă, am spus că ne dorim ca acest proiect să fie foarte clar unul comun, pentru toți susținătorii noștri. Am decis să construim această alianță politică înregistrată la tribunal, care ne permite să acționăm din punct de vedere politic, în toate alegerile, împreună. Pregătim candidați comuni. Noi vrem să valorificăm toată experiența, ce a acumulat mai bun USR-ul de când s-a format și până acum, toată experiența și oamenii din PLUS care au venit în partid și nu au fost la USR", a răspuns jurnaliștilor Dacian Cioloș.


El a precizat, citat de Agerpres, că PLUS a venit cu o ofertă politică complementară, mai largă față de USR, care a atras oameni care, anterior, au stat deoparte.


"Sigur, multă lume întreabă «de ce ați mai făcut un partid când exista USR-ul? ». Păi, pentru că, uitați, noi avem 17.000 – 18.000 de membri. Atingem - și asta am văzut și din analize și din sondaje, din discuții cu oamenii - atingem un tip de electorat pe care USR-ul direct nu l-a atins. Noi am adus un plus acestui proiect politic. Știți care a fost rezultatul USR-ului după alegerile din 2016, ați văzut care a fost rezultatul alianței la alegerile europarlamentare. Deci, având o ofertă politică mai largă am atras oameni care, până acum, au stat deoparte, mulți dintre ei, pentru că nu au avut între cine și cine să aleagă. Acum important e să putem construi împreună, și asta facem deja, de ceva vreme. Evident că, vedeți, sunt oameni care nu au făcut politică, cea mai mare parte a lor, peste 85 - 90% în cele două partide sunt oameni care nu au mai făcut politică, oameni care vin din mediul antreprenorial, din administrație, oameni cu experiență diferită, care au nevoie să învețe și cred că e important ca românii, alegătorii, susținătorii să înțeleagă că nu e ușor să intri într-un astfel de proiect și să construiești o mișcare politică consolidată, în paralel cu pregătirea unor campanii electorale. Noi asta facem și ne-am asumat lucrul ăsta și mergem până la capăt", a mai explicat Dacian Cioloș. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3609 secunde