X
X
Mai multe ştiri online:
Ministrul Nicolae Ciucă:

"Avem toate garanțiile că, anul viitor, vom avea alocat 2% pentru Apărare"

Ştire online publicată Miercuri, 20 Noiembrie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a declarat, ieri, că, din discuțiile preliminare pe care le-a avut în Guvern, există toate garanțiile ca bugetul MApN să reprezinte în continuare 2% din PIB. 


"Din discuțiile pe care le-am avut cu premierul și cu ministrul Finanțelor, avem toate garanțiile că anul viitor vom avea alocat 2% pentru Apărare. Chiar săptămâna trecută, împreună cu ministrul Economiei, am avut o privire asupra a tot ce înseamnă planurile de înzestrare a Armatei Române și putem să facem o translație a ceea ce înseamnă nevoile noastre din industria de apărare pe un plan similar pe termen mediu în industria de apărare română", a afirmat Ciucă. 


El a fost prezent, alături de ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, la o vizită de informare a ambasadorilor din țările NATO acreditați la București la baza militară Deveselu. 


"La sfârșitul săptămânii trecute, a fost deblocată ultima tranșă de bani pe care o vom folosi să plătim în avans sistemele Patriot. Facem acest lucru deoarece banii care erau alocați pentru corvete și bateriile de coastă nefiind cheltuiți, am considerat că pot fi utilizați în acest fel astfel încât să putem să eliberăm puțin presiunea de pe buget anul viitor și, în funcție de cum se finalizează procesele din instanță ale programului de corvete și reluarea procesului la rachetele de coastă, acestea să poată să fie demarate", a afirmat ministrul.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.0837 secunde