Zona turistică Murfatlar, la un click distanță de turiști

300
Zona turistică Murfatlar, la un click distanță de turiști - murfatlar2-1431260863.jpg

Articole de la același autor

Edilul orașului Murfatlar dorește să schimbe imaginea zonei printr-o promovare corectă. Valentin Saghiu este de părere că Murfatlarul trebuie să atragă, anual, mii de turiști, iar acest lucru se poate face prin investiții care să faciliteze acestora accesul ușor la informații despre oraș.

"Acest lucru îl vom realiza prin ame-najarea Centrului de informare turistică, pe care îl vom organiza în zona Gării. Marea provocare va fi aceea de a ne putea conecta în timp real cu toate centrele din țară, iar orice turist, indiferent că e din țară sau din străinătate să poată obține informații despre posibilitățile de relaxare în zonă", a subliniat edilul Saghiu. Investiția va fi finalizată până la sfârșitul anului 2015, iar valoarea ei se ridică la patru miliarde lei vechi.

Primarul spune că turismul cultural din județul Constanța poate fi pus în practică începând cu zona Murfatlar. La o distanță foarte mică de Constanța, orașul ar putea să atragă atenția mult mai mult și nu doar datorită produsului tradițional - vinul, ci și datorită Rezervației Naturale Fântânița, ocrotită de lege începând cu anul 1962, care adăpostește o serie de specii rare de plante și animale. La capitolul atracțiile orașului ar trebui să intre și Monumentul turistic Murfatlar, care în momentul de față se află în subordinea Ministerului Culturii și care nu numai că nu e exploatat, dar este lăsat în paragină.

Orașul va fi racordat la gaze

Autoritățile din Murfatlar au prevăzut ca, în paralel cu construirea celor două blocuri tip ANL, să se lucreze și la racordarea la gaze a întregului oraș. Această investiție este așteptată de toți cei peste 11.000 de locuitori, în prezent oamenii încălzindu-se de la sistemul centralizat sau cu sobe. O dată cu lucrările specifice, se va lucra și la racordarea locuințelor la sistemul de alimentare cu apă și la rețeaua electrică. În preajma blocurilor se vor amenaja locuri de parcare, suficiente pentru cei care vor locui în apartamentele de tip ANL. Amintim că peste 200 de tineri

au depus documentația la primăria Murfatlar pentru obținerea locuințelor ANL. Primăria Murfatlar va centraliza solicitările, iar anul viitor, când locuințele vor fi gata, vor anunța familiile care se vor muta în casă nouă.

Anul acesta, autoritățile locale din Murfatlar au anunțat că pe strada Alexandru Ioan Cuza din localitate, vor fi construite 24 locuințe tip ANL. Blocurile care se vor construi vor dispune de centrală proprie, a declarat primarul Saghiu. Facturarea la utilități se va face individual, pe fiecare unitate locativă, iar noii locatari vor achita, lunar, chirii modice. Potrivit legii, după un an, fiecare locatar va putea să-și achiziționeze locuința, bineînțeles dacă își va permite prețul.

Planurile Consiliului Local Murfatlar prevăd și amenajarea spațiilor de jur împrejurul blocurilor ANL. Saghiu a subliniat că în vecinătatea blocurilor vor exista spații de joacă dotate corespunzător, terenuri de sport, un mini părculeț, alei, bănci pentru odihnă și spații verzi. Potrivit proiectului Consiliului Local Murfatlar, la începutul anului viitor, locuințele ar trebui să fie predate la che-ie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Aprilie 2015
Stire din Politică-Administrație : Primăria Murfatlar, asaltată de copii
Pagina a fost generata in 0.8815 secunde