Ziua Turciei, sărbătorită la Constanța

602
Ziua Turciei, sărbătorită la Constanța - bayrak1221-1319747422.jpg
Cu ocazia aniversării a 88 de ani de la proclamarea Republicii Turcia, la Constanța vor fi organizate mai multe evenimente.
Sâmbătă, începând cu ora 16.00, va avea loc conferința cu tema "Relațiile româno-turce în perioada Ataturk" susținută de prof.dr. Enis Tulca, invitat special din Turcia. Evenimentul va avea loc în sala "Remus Opreanu" a Prefecturii Constanța. Aceeași conferință va avea loc și luni, începând cu ora 17.00, dar de această dată locul de întâlnire va fi la Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța.
Sâmbătă seara, reprezentanții Consulatului general al Turciei în România vor organiza o recepție la hotelul "Palm Beach" din stațiunea Mamaia.
Acțiunile în cinstea acestui eveniment vor continua și miercuri, 2 noiembrie, cu un vernisaj al expoziției "Interpretări contemporane ale pictorilor turci ai ultimei perioade". Locul de întâlnire va fi Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
Republica Turcia a fost întemeiată la 29 Octombrie 1923 din rămășițele Imperiului Otoman. În 1923 Tratatul de la Lausanne a recunoscut suveranitatea noii Republici Turce iar Kemal a primit supranumele de Atatürk (însemnând Părintele Turciei) și a devenit primul președinte al țării. El a instituit mai multe reforme care au modernizat Turcia, desprinzând-o de trecutul ei otoman.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2698 secunde