ZIUA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI / Ce mesaj a transmis președintele Iohannis

95
ZIUA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI / Ce mesaj a transmis președintele Iohannis - dap178621-1495957018.jpg
Președintele Klaus Iohannis a afirmat, astăzi, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, că își dorește ca aceștia să se susțină reciproc și să participe la luarea deciziilor care le afectează viața.


"Ca în fiecare ultimă duminică a lunii mai, astăzi sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni, zi în care, oriunde ne-am afla, redescoperim bucuria de a face parte dintr-un popor care a oferit atât de multe întregii lumi. Cu atâția români aflați acum peste hotare, cea mai bună manieră în care statul le poate recunoaște contribuția este să se pună în slujba lor", a declarat șeful statului.


Acesta amintește că în 2016 s-au făcut "unele progrese" în ceea ce privește oferirea de servicii consulare online, simplificarea recunoașterii diplomelor, susținerea întoarcerii în țară prin antreprenoriat, dar admite că "mai sunt multe de făcut"


"Indiferent de domeniul în care muncesc, îmi doresc ca românii de pretutindeni să se susțină reciproc și să participe la luarea deciziilor care le afectează viața", a adăugat președintele Iohannis, care le-a transmis la mulți ani românilor "de aici sau de acolo".


Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7986 secunde