Ziua Imnului Național marcată de administrația locală din Medgidia

212
Ziua Imnului Național marcată de administrația locală din Medgidia - medgidiaziuaimnului-1469810637.jpg
 Ziua Imnului Național a fost marcată și la Medgidia, printr-o ceremonie la care au participat oficialitățile locale, fanfara "Dan Spătaru", cadre militare din Garnizoana Medgidia și din cadrul Detașamentului 7 de Jandarmi Med-gidia, precum și cetățeni ai municipiu-lui.

Festivitatea a fost una solemnă, deschisă prin prezentarea drapelului României, Uniunii Europene și NATO de către copii ai ansamblului "Doina Dobrogei" din Medgidia îmbrăcați în costume tradiționale. Prezentarea steagurilor a avut loc odată cu into-narea imnurilor reprezentative perioadelor 1953 - 1976 și 1977- 1988 "Te slăvim Românie!" și " Trei culori cunosc pe lume".

Ceremonia a continuat cu arborarea drapelelor pe acordurile fanfarei "Dan Spătaru" cu intonarea imnului de stat al României de la 1989 până în prezent, "Deșteaptă-te române!".

Cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, cântecul a fost interzis de regimurile totalitare timp de aproape o jumă-tate de secol.

"Deșteaptă-te, române!" a fost ales, imediat după Revoluția din Decembrie 1989, imnul național al României, fiind consacrat prin Constituția din 1991. Ziua de 29 iulie a fost desemnată în 1998, Ziua Imnului Național al României - "Deșteaptă-te, române!", simbol al unității Revoluției Române de la 1848. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7132 secunde