Ziua cea mare! PSD decide azi remanierea Guvernului Dăncilă și candidatul la președinție

130
Ziua cea mare! PSD decide azi remanierea Guvernului Dăncilă și candidatul la președinție - originalimg685968134500-1563173085.jpg
Comitetul Executiv al PSD discută astăzi remanierea guvernamentală. Dăncilă a analizat activitatea a opt ministere. Schimbarea lui Meleșcanu, anunțată deja de Călin Popescu Tăriceanu. De asemenea, vor fi analizate sondajele pentru desemnarea candidatului la președinția României.


Comitetul Executiv al PSD se reunește luni pentru a discuta remanierea guvernamentală, dar și pe tema sondajeklor în vederea desemnării prezidențiabilului partidului. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că, în perspectiva remanierii, a analizat activitatea a opt ministere și că va continua. În ceea ce-l privește pe ministrul de Externe Teodor Meleșcanu, decizia este deja luată, anunțul privind schimbarea sa fiind făcut de către liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Printre remaniabili s-ar regăsi ministrul Educației Ecaterina Andronescu, ministrul Turismului Gheorghe Trif, dar și ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan și cel al Agriculturii, Petre Daea, afirmă surse din partid.

Dintre miniștrii ALDE, cel care va pleca este ministrul de Externe Teodor Meleșcanu, la propunerea liderului partidului Călin Popescu Tăriceanu, care a invocat "percepția publică". La un moment dat, printre cei care ar fi urmat să plece din Guvern, era vehiculat și numele ministrului Energiei Anton Anton.

Viorica Dăncilă a ținut să precizeze de mai multe ori în ultimele zile că decizia privind remanierea este una politică și propunerile sale vor fi supuse aprobării Comitetului Executiv Național.

"Suntem un guvern politic, decizia este politică, avem nevoie de un vot în CEX, poate că propunerea nu este acceptată din punct de vedere politic, deci în momentul în care vii cu o remaniere, cu anumite soluții, cu anumite schimbări, trebuie să fie confirmate de forul statutar. O să venim cu persoane care să gestioneze acele domenii mult mai bine, deci voi veni și cu punctele bune, dar și cu anumite lucruri care nu s-au întâmplat așa cum ne-am fi dorit", a spus Dăncilă.

De asemenea, a anunțat că, în cazul în care luni va fi definitivată remanierea, va discuta și cu președintele Klaus Iohannis, mai ales că în ședința de luni ar trebui făcute propuneri și pentru două portofolii de vicepremier, pe care sunt numiți în prezent interimari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3024 secunde