Zilele Orașului Techirghiol celebrate cu fast în acest week-end

878
Zilele Orașului Techirghiol celebrate cu fast în acest week-end - techirghiol209-1345664613.jpg
Primarul localității Techirghiol, Adrian Stan, a dispus organizarea manifestațiile dedicate Zilelor Ora-șului, ce vor avea loc în perioada 25-26 august. Evenimentul va fi deschis de "Ședința festivă a Consiliului Local Techirghiol", ce se va desfășura la Teatrul de Vară "Jean Constantin", sâmbătă, începând cu ora 17.00. Cu această ocazie va fi prezentată monografia orașului Techirghiol, în prezența localnicilor, dar și a oaspeților de peste hotare. Potrivit comunicatului din partea adminis-trației locale, la eveniment sunt invitate delegații oficiale din Turcia, orașul Teckirdag și Italia, orașele Montevago, Aqui Terme și Salsomaggiore. 


Astfel, prima zi a manifestațiilor, va debuta cu ședința festivă menționată anterior. Aceasta va cuprinde un cuvânt de deschidere al primarului Stan, urmat de prezentarea invitaților, a ordinii de zi a ședinței festive și a monografiei orașului scrisă de Aurelia și Ștefan Lăpușan. Ulterior, aceștia vor primi titlul de cetățean de onoare al orașului. De asemenea, ministrul Culturii, Puiu Hașotti, cel Sănătății, Vasile Cepoi, și ministrul Turismului, Eduard Hellvig, precum și reprezentanții delegațiilor străine vor primi plachete și diplome onorifice. De astfel de cadouri vor avea parte și reprezentanții consulatelor din județ, cei ai Instituției Prefectului din Constanța și ai Consiliului Județean. Ca și la serbările din anii precedenți, o parte dintre locuitorii orașului, cu un statut mai special, vor fi premiați de către liderul administrației locale. Concret, persoanele de peste 85 de ani, veteranii și cuplurile care au peste 50 de ani de căsătorie vor primi diplome și premii din partea Pri-măriei Techirghiol.


De la ora 19.30, pe faleza orașului, va avea loc defilarea următoarelor ansambluri artistice: ansamblul tradițional din Montevago-Italia, ansamblul tradițional-românesc, "Pescărușul", ansamblul tătăresc Cansu, ansamblul armănesc Veria, ansamblul turcesc Sureya, ansam-blul de balet Angy dance studio, ansamblul de dans sportiv Techirghiol și un ansamblu profesionist din orașul Bursa, Turcia. La parada de pe faleză vor participa și Fanfara Clubului elevilor din Constanța, copiii de la grădinițele din Techirghiol, precum și elevii de Liceul "Emil Racoviță". 


Ulterior, de la ora 20.00, grupurile de dans vor urca pe scena din centrul orașului Techirghiol, unde vor prezenta un spectacol al minorităților de excepție, spun organizatorii. Mai mult de atât, pentru iubitorii de muzică populară, administrația locală o va aduce în fața "sărbătoriților" pe Laura Lavric.

Programul zilei de duminică


Acțiunile planificate de administrația locală pentru oamenii din Techirghiol, dar și pentru invitații din țară și de peste hotare vor continua și în ziua de duminică. De la ora 10.00 se vor desfășura luptele în nămol pe faleza orașului, iar de la 11.00 vor avea loc concursuri de înot și "Cine prinde rața…o câștigă" pe lac. Și cum planurile administrației sunt ca programul să satisfacă toate gusturile, de la ora 12.00 va avea loc un meci demonstrativ de fotbal Old Boys, iar de la ora 13.00 demonstrații de lupte tătărești. Pentru pasionații de artă, reprezentanții primăriei conduse de Stan au pregătit o expoziție de caricatură și fotografie la terasa Droma’S și o expoziție de artă culinară ce va avea loc în parcul de lângă monumentul eroilor. În plus, comunitățile turcă și aromână din Techirghiol, împreună cu cea tătară din Constanța vor asigura expoziții, concursuri cu obiecte specifice culturii din care fac parte. 


De la ora 19.00 va începe dis-tracția. Pe scena special amenajată de administrația locală vor urca interpreți locali, dar și din țară. Astfel, locuitorii orașului, dar și turiștii aflați pe litoral în această perioadă pot asculta duminică recitalurile următorilor artiști: Ionuț Galani, Ema Ștefan, Nikolas, Hagințele, Band, Tavi Colen, Voltaj. 


Pentru ca totul să fie ca la carte, manifestațiile se vor încheia cu un foc de artificii pe care participanții îl vor putea admira începând cu ora 23.00.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3093 secunde