Vreți să nu mai existe penali în funcții publice? Semnați inițiativa USR

837
4
Vreți să nu mai existe penali în funcții publice? Semnați inițiativa USR - fondusrfarapenali-1522593145.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții USR Constanța au început strângerea de semnături privind inițiativa "Fără penali în funcții publice" pentru modificarea Constituției. 


Startul campaniei a fost dat, sâmbătă, 31 martie, când membrii formațiunii politice au fost prezenți pe faleza Cazinoului, iar de ieri, aceștia pot fi găsiți la cortul "#FărăPenali" amplasat la Casa de Cultură din Constanța.


Reprezentanții USR Constanța spun că mizează pe cel puțin 25.000 de semnături din partea locuitorilor în intervalul de șase luni pe care formațiunea politică îl are la dispoziție pentru acumularea celor 500.000 de semnături din toată țara. 


Președintele Organizației Municipale a USR Constanța, Remus Negoi, a spus că, după șase luni, listele vor fi depuse la primăriile localităților pentru verificare și avizare. Apoi, după ce va ajunge în Parlamentul României și va fi votat de ambele Camere, acest proiect de lege va fi supus unui referendum organizat de Guvernul României. 


Și deputatul constănțean Stelian Ion, de la USR, se arată încrezător în reușita acestui proiect. 


"Sper ca cetățenii să își dea girul pe liste și vor spune în acest fel, că e clar că nu își doresc să aibă în conducerea țării persoane care au condamnări penale. Trebuie să se separe apele în sensul dacă vrem să adoptăm un model european în care integritatea sau meritocrația să stea la baza societății. Sau ne dorim ca șmecheria și hoția să domine în continuare această societate", a spus deputatul USR de Constanța, Stelian Ion.


El a explicat, pe scurt, și ce modificări ar trebui făcute pentru ca niciun penal să nu mai ajungă în funcții publice. 


"Propunerea noastră este aceea de a tăia răul de la rădăcină, prin modificarea Constituției astfel: niciun condamnat penal definitiv (se respectă de deplin prezumția de nevinovăție, consacrată de Constituție) la o pedeapsă privativă de liberate (indiferent că este cu executare sau cu suspendare; o amendă penală relevă o faptă de o gravitate mai scăzută și trebuie făcută o diferențiere între faptele grave și cele mai puțin grave) pentru o infracțiune comisă cu intenție (culpa fiind irelevantă sub aspect moral) să nu mai poată fi aleasă în funcția de președinte al României, deputat, senator, consilier local/județean sau primar (cele mai importante funcții alese) până la reabilitarea sa, intervenirea amnistiei sau a dezincriminării (orice om poate greși, iar după o perioadă de timp se poate îndrepta. Societatea trebuie să dea posibilitatea oamenilor să se îndrepte, oricine merită o a doua șansă. Cu timpul incidența, relevanța, efectul negativ al unor fapte se pot schimba raportat la modul în care evoluează societatea, astfel încât să fie oportună o amnistie sau o dezincriminare a unei fapte. Amnistia sau dezincriminarea nu sunt rele în sine, orice stat civilizat le utilizează, de regulă la intervale mari de timp, când în societate se produc schimbări importante. Este greșit doar să abuzezi de aceste instrumente și să nu le folosești în interesul general al societății, ci al unor băieți deștepți", a mai explicat deputatul Stelian Ion. 


Comentează știrea

SEVER
2 aprilie 2018
trist.....

cum sa semnezi pentru un partid care nu a gasit un alt loc unde sa se "traga in poza" decat rusinea constantei? nu exista in romania niciun partid de calitate. o adunatura de incapabili care se mananca intre ei si toti au acelasi gust, de cacat.

Numarul 4
2 aprilie 2018
Vin si eu

Vin si eu sa semnez.

Gigi
2 aprilie 2018
Da !

Pentru o asemenea solutie ar trebui sa voteze favorabil toti romanii ! Penalii dupa gratii ar trebui sa cante ...

Cristian
2 aprilie 2018
Din păcate...

... e doar un motiv pentru a mai ieși cât de cât în față pentru un partid în care 10% dintre votanți a investit încredere dar care a eșuat lamentabil. Nu ai nevoie de studii juridice aprofundate pentru a realiza că o astfel de lege ar fi neconstituțională.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5816 secunde