Vreți mai mult spațiu verde în oraș? Semnalați problemele la PNL Constanța

318
Vreți mai mult spațiu verde în oraș? Semnalați problemele la PNL Constanța - pnlcampanie-1534949648.jpg
Campania "300.000 de constănțeni pentru minimum 300 hectare de spații verzi", inițiată de Organizația Municipală Constanța a Partidului Național Liberal, este un demers necesar pentru revitalizarea ecologică a municipiului Constanța care, în ultimii ani, a fost sufocat de construcții și abandonat de administrația publică locală.


"Spațiile verzi reprezintă o importantă sursă de sănătate în zonele urbane. În marile aglomerări urbane interesul pentru mediul înconjurător și pentru gestionarea spațiilor verzi deja existente ar trebui să reprezinte o prioritate a administrației locale. Spun lucrul acesta pentru că spațiile verzi, oricare ar fi ele, nu sunt numai spații de relaxare sunt, totodată, conform unor studii realizate la nivel mondial, spații care contribuie la gradul de sănătate al populației din orașe. Vorbim aici despre creșterea nivelului de oxigen - epurare chimică, reținerea prafului - epurare fizică, epurarea bacteriologică prin distrugerea microorganismelor prin procesul de degajare de oxigen și ozon, scăderea stării de anxietate și reducerea stresului. Spațiile verzi dețin deci un rol important în promovarea sănătății populației urbane, oferă un stil de viață mai activ și cresc starea de bine atât fizic, cât și psihic. Parcurile sunt și locuri de joacă pentru copii, contribuie la dezvoltarea lor fizică, mentală și socială! Din păcate, în Constanța, am asistat neputincioși în ultimii 30 ani la diminuarea spațiilor verzi, la betonarea excesivă, la investirea mult prea mică în parcuri și, cu atât mai grav, la ratarea construcției măcar a unui nou spital!", susține Adriana Câmpeanu, locuitor al municipiului Constanța și consilier local municipal al Partidului Național Liberal.


Organizația Municipală a PNL Constanța îi invită pe toți constănțenii care vor să susțină campania "300.000 de constănțeni pentru minimum 300 de hectare de spațiu verde" să semnaleze problemele cu care se confruntă din lipsa spațiului verde la adresa de email [email protected]. Potrivit reprezentanților PNL Constanța, toate problemele evidențiate vor ajunge pe masa Consiliului Local Municipal Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9487 secunde