George Vișan, candidat PSD:

"Vreau să păstrăm în țară cât mai mulți dintre tinerii profesioniști"

1182
1

Articole de la același autor

Social-democratul George Vișan, în vârstă de 42 de ani, candidează pentru un loc la Camera Deputaților pe lista PSD Constanța. Este căsătorit, are doi copii și, în momentul de față, se află la al treilea mandat de consilier local în cadrul Municipiului Constanța. A intrat în politică în urmă cu 13 ani, ulterior fiind ales lider al Organizației de Tineret a PSD Constanța. În ceea ce privește cariera profesională, de-a lungul anilor, a fost director la mai multe firme private, dar și de stat.


- Ați activat mulți ani în mediul privat, dar și în zona publică. Renunțați la o poziție de top management pentru a candida. De ce?


- Parlamentul României are nevoie de oameni bine pregătiți, dar mai ales cu experiență pentru a amenda legile existente și pentru a iniția altele noi. Vreau să reducem birocrația, dar și să actualizăm cadrul legislativ din domeniul economic. Trebuie să simplificăm pachetul de raportări obligatorii și modul în care se administrează afacerile.Toate măsurile Partidului Social Democrat sunt menite să inducă o dinamică de business mai ales în zona clasei de mijloc, printr-o susținere reală oferită tinerilor antreprenori, start-up-urilor și firmelor cu impact regional care își plătesc cu greu taxele.


- Care vor fi țintele PSD Constanța pe plan politic, economic și social pentru perioada 2016 - 2020? 


- România are nevoie de un sistem de educație performant, care să pregătească forța de muncă și viitorii antreprenori de succes, pentru că numai așa vom avea o dezvoltare sănătoasă a economiei românești. Pentru constănțeni, turismul vine de cele mai multe ori pe primul loc în statisticile oficiale și de aceea susținem măsurile de stimulare a actorilor economici din acest sector, încurajarea investițiilor din domeniu și crearea de noi locuri de muncă bine plătite. Din poziția de director comercial al Administrației Porturilor Maritime Constanța am promovat la nivel regional și internațional interesele comunității portuare și am ajutat la atragerea de noi volume de marfă. Dezvoltarea portuară este proporțională cu evoluția pe orizontală a comunității economice locale. Trebuie să ne folosim potențialul geostrategic și descoperirile recente de zăcăminte de petrol și gaze din bazinul românesc al Mării Negre pentru a transforma Portul Constanta într-un hub energetic. Lucrăm deja la un proiect de lege care să promoveze forța de muncă locală prin impunerea specialiștilor români în cadrul proiectelor internaționale din domeniu. Cu suportul administrației publice locale, am creat o platformă de dialog pluridisciplinar între univer-sitate și mediul de afaceri. Vrem ca oferta educațională să răspundă nevoilor pieței forței de muncă, actuale și viitoare.


- Acesta poate fi un obiectiv dificil de atins. Mulți tineri aleg să plece din țară…. 


- Vreau să păstrăm în țară cât mai mulți dintre tinerii profesioniști. Voi lupta pentru revenirea tinerilor plecați din România prin subvenționarea chiriei, garantarea unui fond de investiții, scutirea de impozit pentru o anumită perioadă de timp. Am studiat în străinătate și știu cât de greu este să te integrezi printre străini. Prin programul PRIMUL SALARIU, vom garanta un venit de încadrare de 2.500 lei brut în primii trei ani de muncă și vom subvenționa cu 50% din cheltuielile angajatorului pentru tinerii cu studii superioare, licențiați. Partidul Social Democrat intenționează să aloce 60 de milioane de euro pentru granturi menite să îi ajute pe tinerii proveniți din familiile sărace sau din centrele de plasament, să își înființeze o afacere. Firmele acestor tineri vor beneficia de statutul de unități protejate autorizate. (P.E.)


Comandat de PSD - Filiala Constanța,
executat de Cuget Liber S.A.
CUI mandatar financiar coordonator - 11160007


Comentează știrea

locuitor
3 decembrie 2016
DE ALE URBEI !

, Domnule primar D Fagadau, orășelul copiilor este o realizare frumoasă și meritați aprecierea constănțenilor ! Introducerea tramvaielor este o iluzie pierdută, doar o minte naivă poate crede așa ceva ?! Domnule făgădău, ați avut timpul necesar ca să implementați, să faceți ce ne tot fluturați, acum despre transportul în comun, că funcția de conducere a urbei, o tot aveți de vreo câțiva ani buni și nu v-ați ostenit ca să faceți treaba asta ?! Mizeria, gunoaiele, microbuzele despre care ați spus că vor disparea, trotuarele sunt folosite pentru parcarea mașinilor, zonele din oraș fără autobuze și pe unde circulă numai microbuzele, microbuze sunt vechi, au scaune defecte, scaunele sunt pentru copii, șoferii nu eliberează bilete călătorilor, ușile se închid trăgând de sfoară , prețul biletelor este piperat și oamenii sunt transportați precum sardelele, oamenii se ceartă unii cu alții, geamurile sparte și lipsa de confort din timpul călătoriei ! Nu ați introdus autobuze / minibuze pe străzile uitate de lume, din km4-5 și în alte zone ale orașului, oamenii, v-au cerut, solicitat acest fapt, un astfel de traseu, ca exemplu este cel pentru străzile : LILIACULUI, PANDURILOR.....! Primăria si RATC-UL au motivat, că strada LILIACULUI este îngustă pe o porține de câțiva metri, dar strada RĂSCOALEI în zona pieței agroalimentare "PIAȚA UNIRII", strada respectivă este și mai îngustă, dealtminteri pe acolo stau taxiuri, trec autobuzele : 5/40, 2/43..., autobuzele amintite se întorc de la gară pe B-ul FERDINAND, după care circulă pe strada MIRCEA CEL BĂTRĂN deci, nu se mai intorc pe strada RĂSCOALEI, așa se putea rezolva si pe strada LILIACULUI și pe alte străzi uitate "de lume", adică de domnul primar DECEBAL FAGADAU și consilierii locali din CONSTANTZA, care apartzin diferitelor partide : psd, pnl, pmp, usr, pdl, pnțcd...., care astăzi, veniți și ne cerșiți votul ?! V-am așezat acolo, unde vă aflați, datorită bunei noastre credințe, că veți face treabă bună, dar pe rând / pe rând, ne-ați mințit fără rușine ! RUȘINE tuturor, să vă fie, că ați sporit în averile acumulate de pe urma noastră, de pe urma oamenilor obidiți, împovărați si saracitzi de la zecile, sutele de taxe / impozite și totodata asistăm la circul cu zăngănitul cătușelor, care sunt praf în ochii oamenilor, ca să avem ce vorbi și politicienii după rang : mai mari, mai mici și pitici, fac jocul lor și al păpușarilor de peste mări și țări, fără ca să iubească această țară și poporul român ! DOAMNE, AJUTĂ-I, PE SĂRMANII DE ROMANI ! Nu uitați, pnl-ule actual, pdl-ule de altădată și băsescu, că ne-ați tăiat salariile, pensiile și noi, oamenii de rând ai acestei țări, nu am uitat acest fapt, ați făcut / ce ați făcut, pentru că nu ne iubiți ?!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5395 secunde