Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm:

"Vom încerca să consolidăm Parteneriatul strategic SUA - România"

278
"Privind spre viitor, vom încerca să extindem, să consolidăm și să aprofundăm și mai mult Parteneriatul strategic SUA - România", a declarat, vineri seară, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, la recepția oferită de Ziua independenței.

"Acum, când sărbătorim independența Americii, Centenarul unității României și prietenia existentă între America și România în ultimii 100 de ani, sper la un parteneriat și mai puternic, pe măsură ce întâmpinăm împreună provocările și extraordinarele oportunități ce ne așteaptă", a afirmat ambasadorul Hans Klemm, citat de Agerpres.

Diplomatul american a spus că SUA vor continua să prezinte România "ca un aliat NATO model, care își îndeplinește sau depășește angajamentele față de Alianță investind în apărarea sa, modernizându-și capacitățile și contribuind nu doar la securitatea regională, ci și la apărarea transatlantică și la eforturile de a pune capăt conflictelor din zone aflate la mare distanță, precum Afganistan".

"Împreună vom menține și consolida legăturile transatlantice. Vom continua excelenta cooperare în domeniul aplicării legii, care oferă siguranță și securitate cetățenilor noștri, luptând împotriva terorismului, a infracționalității organizate, a traficului de armament, droguri și de persoane și a influenței maligne a statelor ostile. Vom colabora pentru a îmbunătăți securitatea cibernetică și a oferi apărare împotriva amenințărilor hibride. Vom promova valorile americane și vom aplauda îmbrățișarea de către România a unui viitor democratic și consolidarea instituțiilor sale democratice, inclusiv a unui sistem judiciar independent. Vom încuraja contribuțiile României la securitatea energetică a Europei, inclusiv prin luarea măsurilor necesare investițiilor strategice în producția de energie în Marea Neagră, care are extraordinarul potențial de a transforma România într-un centru regional de producție și distribuție de energie", a punctat ambasadorul american.

Diplomatul a precizat că SUA vor "sprijini un mediu de afaceri și investițional stabil, previzibil și transparent, pentru a atrage investitori americani în România, a dezvolta comerțul și a promova prosperitatea economică comună".

"Vom căuta modalități de a crește schimburile culturale și educaționale de artiști, savanți, studenți și oameni de știință dintre România și Statele Unite, bazându-ne pe excelenta activitate desfășurată de Comisia Fulbright și pe recenta și extrem de bine-venita decizie a Guvernului de a introduce un program de stimulente pentru producția de filme. Vom comemora victimele Holocaustului și îi vom învăța pe copiii noștri despre răul antisemitismului și extremismului. Există multe aspecte pozitive ale relației noastre pe care le-aș putea menționa și, desigur, România are propriile sale obiective în ceea ce privește Parteneriatul nostru strategic. Noi, echipa Ambasadei, vom încerca, în continuare, să sprijinim aspirațiile României", a punctat Hans Klemm.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3086 secunde