Ministrul Justiției, Tudorel Toader:

"Voi face evaluarea procurorului general în maximum 30 de zile"

Luni, 27 August 2018
127
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, ieri, că va face evaluarea activității procurorului general, Augustin Lazăr, în maximum 30 de zile, precizând că a luat această decizie întrucât a observat că de-a lungul timpului Ministerul Public s-a îndepărtat treptat-treptat de la rolul constituțional pe care îl are.

"Decizia de demarare a procedurii de evaluare a procurorului general n-a venit nici din senin, nici circumstanțial. Eu am observat de-a lungul timpului cum Ministerul Public s-a îndepărtat treptat-treptat de la rolul constituțional pe care îl are. Eu am observat cum activitatea Ministerului Public s-a îndepărtat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor și libertăților cetățenilor. Voi face evaluarea în maxim 30 de zile, voi prezenta public rezultatele. Eu n-aș spune acum că vor fi negative sau pozitive, dar ca și în precedent voi face o radiografie a activității manageriale desfășurate de către procurorul general și voi trage o concluzie", a declarat Tudorel Toader.

Potrivit ministrului Justiției, criteriile de evaluare a procurorului general sunt cele din lege.

Toader a reamintit că a transmis cu multă vreme în urmă faptul că urmează să fie făcute astfel de evaluări.

"Când transmiteam eu că vine o vreme când fiecare trebuie evaluat? Cu mult în urmă. Sigur, și eu voi fi evaluat la un moment dat. Nu fac decât să pun în aplicare ceea ce spuneam atunci, nu ceea ce spune domnia sa astăzi", a afirmat Tudorel Toader, întrebat cum comentează afirmațiile lui Augustin Lazăr care a sugerat că politicul ar fi avut o influență asupra acestei decizii de evaluare a sa.

De asemenea, întrebat de ce nu a făcut evaluarea procurorului general la momentul respectiv, ministrul Justiției a răspuns: "Nu venise vremea".

Totodată, chestionat dacă nu se impune și o evaluare a Inspecției Judiciare de către MJ, Toader a răspuns: "Deocamdată vorbim de această evaluare, le luăm pas cu pas".

Pagina a fost generata in 0.4846 secunde