"Voi cere un vot de încredere membrilor partidului. Voi face un pas în spate"

Marţi, 12 Noiembrie 2019, 14:47
158
Președintele USR, Dan Barna, a declarat marți că, în urma rezultatului ''sub obiectiv'' obținut la alegerile prezidențiale, va cere un vot de încredere membrilor partidului, iar, dacă nu îl va primi, va face un pas în spate.

"Voi cere un vot de încredere membrilor partidului și e foarte normal să mă întorc la membri, așa funcționează democrația în USR. Eu nu îmi dau demisia în momentul acesta, voi cere un vot de încredere membrilor. Colegii mei vor decide, așa am făcut de fiecare dată când a fost un moment mai delicat în partid. (...) Ne doream mai mult, fără îndoială. Se putea mai mult? E greu de spus în contextul politic și în contextul acțiunilor și poziției președintelui Iohannis care a dat jos un guvern, deci avea o percepție foarte bună în opinia publică. Dincolo de asta, da, e un rezultat sub obiectiv, o să cer un vot de încredere colegilor. Dacă voi primi acest vot de încredere, mergem mai departe spre locale, este primul eșec și mi s-ar părea o lașitate să îmi dau demisia pentru un rezultat care de fapt, în contextul dat, poate fi privit din două perspective. Dacă nu voi primi votul de încredere al colegilor mei din partid evident că voi face un pas în spate. E foarte simplu", a spus Barna, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că decizia de a nu intra la guvernare după ce a căzut Guvernul Dăncilă a fost a Comitetului Politic al partidului, aproape în unanimitate, de aceea nu i se poate imputa lui personal.

"Au fost unul sau doi colegi care au zis - poate să ne mai gândim. Este o decizie pe care ne-am asumat-o ca pa

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3629 secunde