Viorica Dăncilă, vizită în Kuweit

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
150
Premierul Viorica Dăncilă a vizitat, în Kuweit, Centrul Cultural Abdullah Al Salem, Centrul Științific, precum și Marea Moschee din Kuwait City, prilej cu care a evocat posibilitatea dezvoltării relațiilor bilaterale în domeniile cercetării-inovării. Ea a subliniat că întreaga comunitate musulmană din România a conviețuit în pace cu majoritatea creștină.

În contextul vizitei oficiale efectuate în Kuweit, în perioada 19-21 octombrie 2018, premierul Viorica Dăncilă a vizitat Centrul Cultural Abdullah Al Salem, unul dintre cele mai mari complexuri culturale din lume, care găzduiește 22 de galerii cu peste 1.100 de exponate, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Complexul este format din Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Știință, Muzeul de Istorie Islamică, Muzeul Spațiului, precum și Centrul pentru Arte Frumoase și Teatru.

Potrivit sursei citate, în cadrul vizitei, prim-ministrul român a subliniat necesitatea promovării istoriei, culturii și științei, exprimând în acest sens apreciere față de eforturile kuweitiene de impulsionare a activităților din domeniul cultural și științific, în vederea dezvoltării durabile și eficiente a societății. De asemenea, șeful Executivului de la București a salutat modul în care Centrul Cultural Abdullah Al Salem, prin activitatea desfășurată, prezintă cultura kuweitiană, islamică și arabă, precum și bogăția și diversitatea culturală a Statului Kuweit, a regiunii Golfului și a lumii arabe.

Pagina a fost generata in 0.3139 secunde