Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu premierul Chinei. Au discutat despre parteneriatele public-privat

Vineri, 12 Aprilie 2019
132
Premierul Viorica Dăncilă a avut, vineri, o întrevedere cu premierul chinez, Li Keqiang, în cadrul căreia și-a afirmat interesul pentru implicarea unor companii chineze în proiecte de tip parteneriat public-privat și pentru deschiderea unui centru de medicină tradițională chineză în România.


Întâlnirea a avut loc în marja Summitului șefilor de guvern ai formatului cooperării 16+1 / Europa Centrală și de Est - China, care are loc la Dubrovnik, în Croația, precizează Agerpres.


Potrivit unui comunicat al Guvernului, au fost abordate teme de interes ale agendei bilaterale, în contextul împlinirii, în anul 2019, a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica Populară Chineză și a 15 ani de la stabilirea Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare.


"Șefii celor două guverne au exprimat angajamentul de a continua de o manieră pragmatică, deschisă și eficientă, dialogul politic, proiectele de cooperare și contactele interumane în domeniile consacrate. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a oferit informații despre recentele modificări aduse legislației privind parteneriatul public-privat și a afirmat interesul pentru implicarea unor companii chineze în proiecte de tip PPP. Totodată, premierul Viorica Dăncilă a exprimat interesul pentru deschiderea unui centru de medicină tradițională chineză în România. Au fost discutate, de asemenea, evoluții recente în relațiile UE-China. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat că România va continua să contribuie activ la consolidarea Parteneriatului Strategic Cuprinzător UE-China și implementarea Strategiei UE privind Conectivitatea Europa-Asia, adoptată în luna octombrie 2018", se arată în comunicat.


Li Keqiang și-a exprimat aprecierea pentru modul în care România își exercită primul său mandat la Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, adresând felicitări pentru rezultatele obținute până în prezent.


"Discuțiile dintre cei doi oficiali au vizat exporturile de produse agricole românești către R.P. Chineză, cooperarea în domeniul energetic, Inițiativa Belt and Road. Întrevederea a prilejuit un schimb de vederi privind perspectivele formatului de cooperare 16+1, prilej cu care premierul României a propus ca Republica Moldova să devină membru al acestei inițiative", se menționează în comunicat.


Viorica Dăncilă a adresat omologului chinez invitația de a efectua o vizită oficială în România și a primit, la rândul său, o invitație de a efectua o vizită în Republica Populară Chineză.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3452 secunde