Viorica Dăncilă, reacție după atacul SUA din Siria

1120
1
Viorica Dăncilă, reacție după atacul SUA din Siria - vio-1523717311.jpg
România susține și este solidară cu acțiunea fermă de răspuns a SUA, Marea Britanie și Franța în Siria, ca urmare a atacului chimic din 7 aprilie, a anunțat Guvernul, printr-un comunicat transmis presei.


"Guvernul României reiterează condamnarea atacului chimic din 7 aprilie 2018, soldat cu victime în rândul populației civile, în termenii cei mai categorici. România susține și este solidară cu acțiunea fermă de răspuns a SUA, Marea Britanie și Franța în Siria, ca urmare a atacului chimic și reiterează sprijinul ferm pentru orice efort al comunității internaționale destinat încetării conflictului din Siria", se precizează în comunicatul Guvernului.

Statele Unite, Marea Britanie și Franța au bombardat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, mai multe obiective guvernamentale situate pe teritoriul Siriei.

Mișcarea celor trei state vine în semn de răspuns la presupusul atac chimic al regimului sirian susținut de Rusia, care a avut loc într-un orășel din Ghouta de Est, weekendul trecut, informează BBC News.

Președintele american, Donald Trump, a anunțat vineri seara (ora locală) într-un discurs de la Casa Albă, o operațiune militară în curs contra Siriei, împreună cu Franța și Regatul Unit, pentru a pedepsi regimul lui Bashar al-Assad pe care îl acuză de atac cu armă chimică contra civililor.

Statele Unite și aliații lor au lansat peste 100 de rachete asupra Siriei, iar "un număr semnificativ" dintre ele au fost interceptate de forțele siriene, a transmis sâmbătă Ministerul Apărării rus, citat de AFP.



Comentează știrea

europeanu
15 aprilie 2018
Hotii la parnaie !

oare cine i-a scris reactia oltencei ?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6358 secunde