Viorica Dăncilă: "PSD a crescut în sondaje. Suntem pregătiți pentru alegeri"

573
Viorica Dăncilă:

Articole de la același autor

Premierul și liderul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, ieri, că formațiunea pe care o conduce a urcat în sondaje și are "o încredere atât de mare" din partea oamenilor, acesta fiind încă un motiv pentru care trebuie să aibă candidat propriu. În plus, a adăugat că s-ar bucura foarte mult dacă ar exista și susținerea ALDE în acest sens. 


"Este firesc ca Partidul Social Democrat să aibă candidat la alegerile prezidențiale. Nu pot să vorbesc în numele ALDE, dar eu știu că PSD trebuie să aibă candidat la prezidențiale, pentru că este un partid, a fost un partid de 23%, acum a urcat în sondaje, este un partid care are o încredere de 23% și este normal ca un partid cu o încredere atât de mare să aibă propriul candidat. Eu vorbesc în numele Partidului Social Democrat. Dacă ALDE vrea să susțină candidatul Partidului Social Democrat, ne-am bucura foarte mult. Dacă vor să aibă propriul candidat, este voința dumnealor și noi o să respectăm acest lucru", a spus liderul PSD. 


Totodată, Viorica Dăncilă a precizat că PSD este pregătit din punct de vedere organizatoric pentru alegerile din noiembrie. 
"Vom avea congresul pe 24 august, astfel încât să avem un vot în congres pentru candidatul la prezidențiale. Ne pregătim. Ne pregătim pentru strângerea de semnături, deci suntem deja foarte bine organizați pentru această perioadă", a spus Viorica Dăncilă, la Digi 24. 


De asemenea, președintele PSD a spus că dorește să fie încheiate protocoale de cooperare cu sindicatele, patronatele, societatea civilă, dar și cu partidele mici care să se alăture PSD în perspectiva alegerilor prezidențiale. 
"Ne dorim să semnăm protocol de cooperare și cu sindicatele, pentru că suntem partid de stânga și este normal să avem o cooperare foarte bună cu sindicatele. Ne dorim și cu patronatele să semnăm acord de cooperare, ne dorim și cu societatea civilă, ne dorim ca și partidele mici să ni se alăture. Deci toți care cred în PSD, cred în candidatul PSD, vor veni alături de noi. Bineînțeles că fiecare partid politic își face propriile calcule și este normal acest lucru", a mai spus Dăncilă. 


"Nu dorim ca ALDE să iasă de la guvernare" 
În ceea ce privește posibila ieșire de la guvernare a actualilor parteneri, premierul Viorica Dăncilă a declarat că social-democrații nu doresc ca ALDE să iasă de la guvernare, pentru că România are nevoie de stabilitate. 


"Noi nu ne dorim să iasă ALDE de la guvernare. N-am dorit niciodată acest lucru, dar opțiunea este a dumnealor. România are nevoie de stabilitate și cred că atât PSD, cât și ALDE trebuie să realizeze acest lucru", a spus Viorica Dăncilă. 
Totodată, liderul social-democraților a arătat că este normal ca această coaliție care a făcut promisiuni cetățenilor să ducă la capăt implementarea acestora împreună. 


"Am venit împreună cu promisiuni, cu un program de guvernare în fața cetățenilor și împreună trebuie să ducem la capăt implementarea acestor măsuri. Cred că avem această datorie față de români ca să ne ținem de cuvânt și să facem ceea ce am promis, pentru că aceste promisiuni nu au fost numai ale PSD sau numai ale ALDE, au fost ale coaliției. Am venit împreună cu aceste măsuri în fața românilor", a mai spus premierul Viorica Dăncilă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4779 secunde