Viorica Dăncilă, primul președinte femeie al PSD. "Voi duce partidul spre victorie!"

266
Viorica Dăncilă, primul președinte femeie al PSD.
Aproximativ 4.000 de social-democrați s-au reunit, sâmbătă, la Sala Palatului, în cadrul unui congres extraordinar, pentru a-și alege președintele, președintele executiv și secretarul general al partidului. 


Potrivit deciziei luate în cadrul conferinței extraordinare județene a PSD Constanța, la eveniment au participat și 123 de delegați de la malul mării. Social-democrații constănțeni au avut trasată o linie clară, și anume, susținere pentru Viorica Dăncilă la funcția de președinte și a liderului PSD Constanța, Felix Stroe, la cea de secretar general al PSD.  
După clasicele discursuri ale candidaților, care să-i convingă pe cei din sală că sunt cei mai buni, s-a trecut la vot. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte al PSD, Eugen Teodorovici - președinte executiv și Mihai Fifor - secretar general. 


Viorica Dăncilă a obținut 2.828 voturi, Liviu Pleșoianu - 715 voturi, Șerban Nicolae - 375 voturi și Ecaterina Andronescu - 50 de voturi. De asemenea, 22 de voturi au fost nule. 


Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a fost ales președinte executiv al PSD, el obținând 2.463 de voturi. Contracandidații săi au obținut: Daniel Suciu - 1.358 voturi, Daniel Florea - 129 voturi și Marius Bota, care s-a retras - 19 voturi. Alte 21 de voturi au fost nule. 


Secretar general al PSD a fost ales Mihai Fifor, cu 2.366 voturi. Gabriel Petrea a obținut 717 voturi, Felix Stroe - 189, Codrin Ștefănescu - 466 voturi, Rodica Nassar - 77 voturi. În plus, 175 de voturi au fost nule. 


"Acum aveți un prieten la conducerea partidului" 
După aflarea rezultatelor, premierul Viorica Dăncilă le-a mulțumit tuturor delegaților, afirmând că prin votul lor a devenit primul președinte femeie din istoria partidului. Noul lider social-democrat a arătat că rezultatul alegerilor interne o onorează și o obligă în același timp. Ea a manifestat convingerea că va duce PSD spre victorie. 


"Vreau să vă mulțumesc pentru votul de astăzi! Votul vostru mă onorează, dar mă și responsabilizează. Astăzi, dumneavoastră m-ați votat să fiu primul președinte femeie al PSD. Îmi dau seama de responsabilitate și că votul dumneavoastră este strâns legat de speranța, de dorința, de implicarea tuturor pentru a readuce PSD pe primul loc între opțiunile românilor. Sunt convinsă că vom reuși, sunt convinsă că împreună vom duce partidul nostru spre victorie, sunt convinsă că împreună vom lua cele mai bune decizii atât pentru membrii partidului nostru, cât și pentru români, pentru că PSD cred că este cel mai românesc partid din România, partidul care întotdeauna a pus în primul rând românii și soarta României", a declarat Viorica Dăncilă. 
Președintele PSD a cerut delegaților la congres să aibă încredere, pentru că "au acum în conducerea partidului un prieten și un om care vrea să fie parte a rezultatelor din fiecare județ". 


Eugen Teodorovici, al doilea om în partid 


La rândul lui, președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a declarat, după congres, că este un moment de răscruce în partid, precizând că toată lumea dorește o schimbare, dar unii nu au avut curaj să spună, alții nu știu ce înseamnă acest lucru, iar unii spun că își doresc schimbarea ca să fie doar o schimbare. 


Printre altele, el a explicat că s-a răzgândit și a reintrat în cursa pentru funcția de președinte executiv al partidului, după ce se retrăsese, pentru că mulți delegați au venit de la sute de kilometri special ca să-l voteze. 


"Pasul făcut de mine a avut la bază un motiv foarte clar, faptul că iubesc competițiile, îmi doresc și intru în competiție doar cu gândul la victorie și asta am vrut să fac și astăzi. Altul a fost motivul de ieri și cel de aseară care a stat la baza întoarcerii, a fost doar dorința multor oameni care au spus că au venit sute de kilometri ca să mă voteze", a mai spus Eugen Teodorovici. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4533 secunde