Viorica Dăncilă: Nu cred că în acest moment este nevoie de o restructurare a Guvernului

111
Viorica Dăncilă: Nu cred că în acest moment este nevoie de o restructurare a Guvernului - vioricadancila2-1550610396.jpg
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a precizat marți, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, că au existat colegi care au susținut varianta unei restructurări a Guvernului, dar că ea nu este de acord cu o astfel de măsură în perioada în care România deține Președinția Consiliului UE.

"Eu cred că în acest moment nu este nevoie de o restructurare și am să și explic de ce. În primul rând pentru că deținem președinția rotativă și cred că este bine să dăm dovadă de multă seriozitate, așa cum am dat încă din prima zi de preluare a Președinției Consiliului Uniunii Europene. În două luni de zile s-au realizat foarte multe lucruri. România și-a schimbat imaginea în ceea ce privește experiența pe care o are și munca pe care a depus-o în timpul președinției rotative. Ceea ce nimeni nu ne dădea șanse la început - mă refer la Directiva Gaze, la drepturile de autor - iată că am ajuns în trialog, iar ritmul în care se lucrează este unul alert. Eu cred că trebuie să continuăm și în timpul Președinției, eu cred că nu trebuie să avem o restructurare", a afirmat Dăncilă, într-o declarație de presă susținută la Palatul Parlamentului.

Ea a menționat că această variantă a fost avansată de către social-democrați preocupați de faptul că "două portofolii atât de importante" au rămas fără miniștri titulari o perioadă mai îndelungată.

"S-a vorbit despre acest lucru, tocmai din experiența celor întâmplate. Am văzut că domnul președinte Iohannis a refuzat aceste numiri. Chiar până ieri nu am avut justificarea sau dacă îl acceptă sau nu îl acceptă pe Mircea Drăghici, iar colegii au considerat că ar trebui o restructurare, să trecem prin Parlament, astfel încât să nu mai avem nevoie de acceptul domnului președinte Iohannis. Deci, aceasta a fost gândirea pe care au avut o colegii când au vorbit despre restructurare", a precizat ea.

Sursa: romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7555 secunde