Viorica Dăncilă l-a readus pe Victor Negrescu în Guvern, în calitate de consilier onorific

145
Viorica Dăncilă l-a readus pe Victor Negrescu în Guvern, în calitate de consilier onorific - victornegrescu-1552414443.jpg
Victor Negrescu, fost ministru delegat pentru afaceri europene, a fost numit marți în funcția de consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă. Victor Negrescu și-a dat demisia din funcția de ministru pentru afaceri europene în luna noiembrie, cu mai puțin de două luni de preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene.


Victor Negrescu era responsabil cu proiectul de pregătire și exercitare a președinției rotative a Consiliului UE de către România. 


Ulterior, Victor Negrescu a susținut, într-un interviu pentru HotNews, că a ales să-și dea demisia în momentul în care în Guvern "s-au propus anumite lucruri cu care eu nu puteam fi de acord".


Negrescu nu a dat detalii concrete, pe motiv că discuțiile din guvern au fost "la confidențial", însă a sugerat că acestea au avut legătură cu poziționarea Romaniei față de Uniunea Europeană, valorile și standardele acesteia, precum și cu mandatul țării noastre la președinția Consiliului UE. 


"Eu sunt profund atașat de parcursul european al României, profund atașat că trebuie să respectăm standardele europene, că există cutume pe care nu le putem schimba și că putem avea o Românie puternică în UE dacă respectăm toate acestea, fiind capabili în acest fel să ne exprimăm interesele. Eu am crezut că inițietivele propuse de unii dintre colegii mei nu mergeau în această direcție și nu puteam să-mi desfășor activitatea la același nivel. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0842 secunde