Viorica Dăncilă: Iohannis blochează salariile bugetarilor. Abuzul de putere continuă

237
Viorica Dăncilă: Iohannis blochează salariile bugetarilor. Abuzul de putere continuă - dancila2-1568304922.jpg
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că președintele Klaus Iohannis blocheză salariile bugetarilor, îi jignește și pune piedici funcționării normale a Guvernului, după ce șeful statului a refuzat să numească noi miniștri.


Declarațiile premierului Viorica Dăncilă:


- Pentru domnul Iohannis simțul urgenței se activează doar în campanie. Din păcate, însă, abuzul de putere continuă, sfidarea românilor continuă, nepăsarea față de probleme țării continuă. Este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, a treia respingere de către Klaus Iohannis a eforturilor Guvernului de a funcționa normal.


- Din nou, președintele se poziționează împotriva românilor. Dacă nu am fi găsit soluția deblocării activității ministerlor, oamenii ar fi stat neplătiți multi timp.


- Este evident că partidului lui Iohannis are o problemă cu bugetarii, că îi jignesc, că o să le taie veniturile.


- În ceea ce privește salariile, dreapta și Iohannis le blochează.


- Ceui cre preferă să acționeze în interes propriu chiar dacă acest lucru face rău și aduce deservicii de imagine propriei țări.


Așa cum blochează și încercarea de numirea a Rovanei 


Joi, președintele Klaus Iohannis a declarat că premierul Viorica Dăncilă îi cere o remaniere guvernamentală, care, în opinia sa este o remaniere "neavenită, nepotrivită" și pe care o "refuză clar".


"Doamna prim ministru îmi cere o remaniere guvernamentală. Îmi solicită acolo doamna prim ministru eliberarea din funcție a unor miniștri, a unor interimari și numirea a 6 miniștri. Această remaniere este una neavenită, nepotrivită și o refuz clar", a declarat șeful statului, care consideră solicitarea premierului "cras neconstituțională".


El a adăugat că premierul trebuie să se prezinte în fața Parlamentului cu o solicitare de validare a guvernului, "altfel lucrurile nu se pot rezolva".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1092 secunde