Viorica Dăncilă, discuții cu un înalt diplomat israelian

Miercuri, 11 Aprilie 2018
139
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a primit-o, ieri, pe Tzipi Hotovely, ministrul adjunct al Afacerilor externe al Statului Israel, aflată într-o vizită oficială în România, în cadrul întrevederii fiind evocată "dinamica specială a relațiilor dintre România și Statul Israel", atât la nivel politic, cât și pe palierul cooperării sectoriale.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul întâlnirii a fost evidențiată dorința comună de consolidare a raporturilor bilaterale.

"Cei doi oficiali au reliefat simbolistica aparte a anului 2018, în condițiile în care, în acest an, Statul Israel aniversează 70 de ani de la crearea sa, se împlinesc 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte româno-israeliene, iar România sărbătorește centenarul Marii Uniri. În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a accentuat că aprofundarea relațiilor cu Statul Israel reprezintă o prioritate pentru Guvernul României", se spune în comunicat.

În cadrul convorbirilor s-a degajat acordul ambelor părți pentru valorificarea suplimentară a cooperării în domeniul economic, context în care a fost subliniată necesitatea sporirii numărului proiectelor concrete și stimularea interesului reciproc al comunităților de afaceri din cele două țări.

Pagina a fost generata in 0.4558 secunde