Viorica Dăncilă, despre situația de la spitalul Tichilești: "Necesită rezolvare urgentă..."

308
Viorica Dăncilă, despre situația de la spitalul Tichilești:
Guvernul va aproba miercuri un act normativ prin care va acorda o sumă aproape dublă pentru norma zilnică de hrană a pacienților internați la Spitalul Tichilești, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.


"Tot astăzi avem pe ordinea de zi un proiect prin care corectăm o situație dificilă în care se află semeni de-ai noștri. Mă refer la pacienții internați la Spitalul Tichilești, caz semnalat, de altfel, și de mass-media. Decizia pe care o luăm astăzi este de a oferi o sumă aproape dublă pentru norma zilnică de hrană. Dorim să asigurăm pacienților un trai decent pentru că acest spital este, practic, casa lor", a spus Viorica Dăncilă, în debutul ședinței de Guvern.


Pe 28 septembrie, Ministerul Sănătății a informat că a analizat în regim de urgență situația de la Spitalul Tichilești și va lua măsurile necesare pentru ca pacienții internați acolo să ducă "un trai decent", urmând ca ministrul Sorina Pintea să prezinte Guvernului un proiect de act normativ prin care unitatea se va excepta de la prevederile HG 665/2016 privind alocația de hrană, pentru a putea beneficia de un tarif majorat.


"Este o situație specială, care necesită rezolvare urgentă. În Ministerul Sănătății se lucrează deja la proiectul de act normativ care poate îndrepta lucrurile. Cei 10 pacienți au nevoie de condiții pentru un trai decent în acest spital, care este practic casa lor, pentru că aici își petrec toată viața. Cred că această unitate trebuie să aibă un regim special, ea nu poate fi supusă regulilor care se aplică într-un spital care primește pacienți doar pe o perioadă limitată de timp și care se întorc acasă după rezolvarea problemei medicale. Situația este cu atât mai dramatică și a necesitat o soluționare rapidă, pentru că majoritatea acestor oameni nu mai au pe nimeni pe lume", a declarat, la acea dată, Sorina Pintea.


Reacția ministerului a venit după ce în presă a apărut informația potrivit căreia Spitalul din Tichilești, județul Tulcea, unde sunt îngrijiți pacienți cu lepră, s-ar confrunta cu lipsa hranei din cauza sumei insuficiente alocate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4467 secunde