Viorica Dăncilă: "Când spui de premierul României că trebuie luat cu mascații, este un lucru foarte periculos"

183
Viorica Dăncilă:
Premierul Viorica Dăncilă a reiterat joi, la Mioveni, că va depune plângere penală împotriva lui Victor Ponta după afirmația acestuia "o să chem mascații să o scoatem din Guvern", liderul PSD adăugând că este "un lucru foarte periculos", care aduce prejudicii "atât în plan intern, cât și în plan extern" să se vorbească astfel despre primul-ministru al României.


"Afirmațiile dumnealui mi se par foarte periculoase. Atunci când vorbești de premierul României și spui că trebuie luat cu mascații, eu cred că acest lucru este un lucru foarte periculos pentru că, în primul rând, aduce un prejudiciu atât în plan intern, cât și în plan extern. Și cred că sunt oameni care se joacă cu cuvintele, se joacă cu aceste afirmații și toate aceste lucruri afectează imaginea României. O să depun plângere penală împotriva domnului Ponta și fac un apel la dumnealui să aducă dovezi care să susțină cele afirmate", a spus Dăncilă.


Viorica Dăncilă a adăugat că atacul la șeful Guvernului înseamnă atac la siguranța națională.


"Cum să spui că premierul României plătește pe cineva?! Asta înseamnă o dare de mită, poate dumnealui cunoaște din practica domniei sale, eu nu am să fac și nu am făcut niciodată acest lucru. Iar când vorbești despre premierul României în acest mod și spui că trebuie să fie ridicat cu mascații, acest lucru este foarte grav. Este o acuzație foarte gravă pe care dacă nu o poți demonstra, atunci chiar trebuie să ai o problemă pentru că atacul la prim-ministru este un atac la siguranța națională", a afirmat Dăncilă.


Președintele PRO România, Victor Ponta, a declarat miercuri, în legătură cu moțiunea de cenzură care ar urma să fie depusă de opoziție, cenzură, că dorește mai întâi să vadă documentul și dacă "toată lumea joacă corect".


"Eu, de exemplu, cred că domnul Băsescu are un blat cu Viorica Dăncilă. Cum a reușit la Senat să vedem dacă îi lasă pe deputați să semneze și să voteze moțiunea, că Băsescu are blatul cu Dăncilă și probabil că nu îi lasă", a spus Ponta.


Referitor la faptul că premierul Dăncilă a afirmat recent, la Mamaia, că nu va pleca din funcție, Victor Ponta a spus: "Atunci o să chem mascații să o scoatem din Guvern, ce putem să facem altceva? Ar fi al doilea președinte al PSD care pleacă cu mascații".


De asemenea, Ponta a negat că i-ar fi cerut premierului funcția de ministru al Afacerilor Externe. "Am avut o singură întâlnire, după care a fugit la CExN să spună că nu vrea (cu PRO România la guvernare - n.r.) - exact ce îi spusesem eu că nu putem să o susținem la prezidențiale. I-a mințit pe cei de la CExN, de exemplu a zis că am cerut nouă funcții de ministru. Niciodată. Doamna Dăncilă a moștenit de la domnul Dragnea și faptul că îi minte pe cei din CExN. Norocul celor din CExN este că mă sună ei și află de la mine adevărul", a afirmat Ponta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4186 secunde