VIDEO. PP-DD Constanța sare în ajutorul amărâților din Eforie, evacuați din barăci

234
3

Articole de la același autor

Liderul PP-DD Constanța, Gheorghe Slabu, nu a rămas impasibil la drama celor 100 de romi din Eforie, care au fost evacuați de primăria orașului, și a luat inițiativa organizării unei acțiuni caritabile. Drept urmare, Gheorghe Slabu, împreună cu senatorul Marian Vasiliev, deputatul Răzvan Condurățeanu, consilierii județeni Ion Radu și Gabriel Mascas și a consilierilor locali Dede Perodin, Gabriel Candindatu și Valentin Șurghie, au cumpărat alimente și haine pe care le-au dus romilor rămași fără adăpost în aceste zile friguroase.




 


"Am auzit de oamenii aceștia și când am văzut cât de frig este afară, nu am putut rămâne impasibil, cu atât mai mult cu cât, din cele 100 de persoane evacuate, 60 sunt copii. Împreună cu colegii mei de partid, am luat hotărârea să le ducem mâncare și haine. Chiar dacă sunt romi, sunt totuși oameni. Mai mult, copiii aceia chiar nu au nicio vină, sunt niște copii care nu ei au cerut să vină pe lume. Nu îi putem lăsa așa, să moară de frig și de foame. Este inuman. Vezi un câine în ploaie și îți este milă de el, dar de niște oameni. Am fost ieri să le ducem mâncare și haine și o să ne mai ducem și zilele următoare", a declarat Gheorghe Slabu.


 Situația cu care se confruntă cei peste 100 de romi, al căror cartier a fost demolat vineri dimineață de buldozerele primăriei Eforie, a ajuns deja în atenția Amnesty Internațional și a agențiilor de presă străine. Cartierul romilor a fost făcut una cu pământul în urma unei dispoziții emise de primarul Ovidiu Brăiloiu, care invocă lipsa autorizațiilor de construcție pentru cele 22 de case și barăci. 


Acțiunea a avut loc deși peste 90% dintre locatari au buletine de identitate cu adresa în cartier și deși Partida Romilor ceruse primăriei, amânarea demo-lării până în primăvara lui 2014.






Comentează știrea

eforie
4 octombrie 2013
romi

parca nu aveau buletine decat cativa,si au facut ieri.

vasile
4 octombrie 2013
romii

sa le dea pp-dd case si sai tina pe linga ei

kokzi
28 octombrie 2013
tigani

Nu mai faceti prostii din acestea Chiar credeti ca va imbunatatiti imaginea prin nimicuri pe care le facea si George Fecali , sechelariu , etc Aratati solidaritate cu cei care muncesc cinstit si nu au furat si nu au nimic ; luptati pentru salariile acestora ; pentru varsta de pensionare a celor care muncesc cu adevarat si la varsta de 60 ani si-au pierdut puterile ; pentru copii celor care mai tin cu adevarat Romania sa nu degenereze total ;nu mai stiu ce sa va mai zic ... nici un politician nu a aratat in 23 de ani cu adevarat ce ar trebui ( luati exemplu de la cei din tarile care au succes economic, social , unde oamenii primesc motiv de trai si au demnitate ) ... Da

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2041 secunde