Victor Ponta, semnal de alarmă că vine "prăpădul galben"

478
Victor Ponta, semnal de alarmă că vine

Articole de la același autor

Președintele Pro România, Victor Ponta, afirmă că nu va fi vorba despre o majorare a pensiilor, ci despre o tăiere a acestora și de o creștere a taxelor și impozitelor și susține că "Guvernul PNL Orban face în 2020-2021 exact ce au făcut Traian Băsescu și Guvernul PDL în 2009 – 2010".

"Pensiile nu cresc - se reduc! În schimb, cresc taxele și impozitele și cresc împrumuturile! Așa cum v-am anunțat deja, Guvernul PNL Orban face în 2020-2021 exact ce au făcut Traian Băsescu și Guvernul PDL în 2009 - 2010! Taie pensiile (nu este vorba de o majorare, ci de o tăiere / chiar dacă abrogă noua Lege a pensiilor adoptată și promulgată de președintele Iohannis în 2019 - în baza vechii Legi a Pensiilor rămasă în vigoare 263/2010 pensiile oricum trebuiau indexate cu rata inflației (3,8% în 2019) și jumătate din creșterea salariului mediu brut (13 % în 2019) / indexarea trebuia plătită de la 1 ianuarie (12 luni) - dar Guvernul Orban o face doar de la 1 septembrie (doar 4 luni) = indexarea anuală este de 3,3% mai puțin și decât inflația! Angajament ferm privind un program drastic de "ajustare fiscală" imediat după alegerile din decembrie (așa cum a promis în scris Ministrul de Finanțe Cîțu Agențiilor de Rating) = măriri de taxe și impozite (inclusiv TVA) și reduceri de cheltuieli (tăiere investiții și concedieri colective). Un gol de finanțare de 53 de miliarde lei (peste 10 miliarde euro) constatat de Comisia Europeană pentru sfârșitul anului 2019 - gol care nu poate fi acoperit direct de pe piața financiar bancară (unde am păstrat cu greu ratingul BBB - cu perspectiva negativă - adică ultima treaptă înainte de JUNK) - ci doar prin împrumuturi instituționale (FMI, BM, CE), evident cu condiționalități", scrie liderul Pro România pe Facebook.

Ponta mai afirmă că de la 1 ianuarie 2021 vine "prăpădul galben".

"Ca să înțelegeți - după alegeri (când domnul Iohannis și domnul Orban speră să păcălească oamenii să voteze PNL) de la 1 ianuarie 2021 vine prăpădul galben (mai rău decât prăpădul portocaliu din 2010). În 2009, alegătorii de Dreapta (PDL - PNL) se declarau mulțumiți de măsurile de austeritate crezând că acestea îi vor afecta doar pe alegătorii de Stânga, dar în 2010-2011 exact antreprenorii, IMM-urile și cei cu profesii liberale au fost cei mai loviți de creșterile de taxe și impozite (au ajuns în 2012 să voteze USL ca să aibă din nou măsuri economice și fiscale cu adevărat liberale). Pro România se va lupta în această toamnă în alegeri ca să evităm această catastrofă/sperăm să fiți alături de noi în această bătălie pentru România!", mai spune Victor Ponta.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6882 secunde