Victor Ponta: Ordonanța de modificare a legilor justiției, dată peste noapte; va strica mai mult decât repară

141
Victor Ponta: Ordonanța de modificare a legilor justiției, dată peste noapte; va strica mai mult decât repară - victorponta81716100-1539521141.jpg

Articole recomandate

Președintele Pro România, Victor Ponta, critică guvernele din 2017 și până în prezent, precum și majoritatea parlamentară pentru faptul că "s-au grăbit" să adopte legi și ordonanțe pe care apoi "le modifică și rectifică non stop", adăugând că ordonanța de modificare a legilor justiției, dată "peste noapte", riscă să strice mai mult decât repară.

Legea salarizării a fost impusă cu forța în Parlament și de atunci se tot modifică prin ordonanțe de urgență fără să poată fi aplicată bine. 'Revoluția fiscală', la fel. Legea privind exploatarea resurselor offshore din Marea Neagră s-a adoptat și modificat de patru ori. Situația pensionarilor a fost modificată greșit prin ordonanțe și acum proiectul noii legi a pensiilor merge pe aceeași cale greșită. Acum urmează ordonanța de modificare a legilor justiției - peste noapte, contestată de toată lumea și care va strica mai mult decât repară", arată fostul prim-ministru, într-o postare pe Facebook.

El adăugă că o guvernare nu poate fi de succes dacă nu dă dovadă de seriozitate, profesionalism și consecvență. Potrivit lui Ponta, când "totul se decide peste noapte de către un singur om", rezultatele sunt greșite și pe urmă "se tot cârpesc" prin ordonanțe de urgență care repară ceva și strică altceva.

"Încă din 2017, cei aflați la putere și cei care îi susțin au vorbit numai despre 'Legile Justiției' ( lăsând în umbră adevăratele priorități ale unei bune guvernări: sănătate, educație, investiții în infrastructură etc). După multe certuri și acuze la sfârșitul anului trecut au fost adoptate aceste legi în Parlament; au fost contestate la CCR, revotate, rediscutate și, în final promulgate de către președinte - și acum aflăm că se dă ordonanță de urgență ca să fie modificate! Nu puteați să le faceți de la început bune fără să mai fie modificate acum? Nu puteați să ascultați și ce spun specialiștii și cei care lucrează în justiție ( magistrați, avocați și organizații neguvernamentale)? Nu puteați să așteptați să vedeți ce spune Comisia de la Veneția?", a întrebat el.

Deputatul apreciază că începutul acestui proces a fost unul greșit, deoarece "nimeni nu a fost interesat" să modifice legile pentru binele cetățenilor și funcționarea sistemului de justiție în condiții mai potrivite.

"Ideea a fost să ajute anumiți oameni politici care au probleme cu justiția, să plătească niște polițe și să facă gargară demagogică la televizor, iar rezultatul îl vedeți", conchide Ponta, scrie realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8188 secunde