Victor Ponta, mesaj de la Medgidia: Votaţi echipa Pro România!

568

Articole de la același autor

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a fost prezent astăzi la Medgidia, acolo unde a susţinut o conferinţă de presă, alături de candidatul Pro România la Primăria Constanţa, Mircea Dobre, candidatul Pro România la preşedinţia Consililui Judeţean Constanţa, Răzvan Filipescu, europarlamentarul Corina Creţu şi candidatul la funcţia de primar al oraşului Medgidia, Dumitru Moinescu.


Subiectul principal a fost proiectul de construire a unui nou aeroport în Dobrogea, care să fie ridicat pe teritoriul Medgidiei.



Toţi cei prezenţi la conferinţa de presă au explicat că apariţia unui astfel de aeroport la Medgidia, ar fi benefică pentru întreg turismul românesc.



În contextul actual, în urma dezvoltării zonei turistice de litoral a Mării Negre, coroborat cu direcția geopolitică strategică a Aeroportului Mihail Kogalniceanu, echipa PRO România Constanța propune pentru județul Constanta, județul cu cea mai mare capacitate de cazare turistică din Romania, un aeroport internațional nou, atât pentru traficul de călători cât și pentru transport tip comercial-cargo. Pentru a susține o dezvoltare este necesar să fii conectat la nivel internațional. Prin această conexiune se asigură un flux de turiști străini și de ce nu și români care vin sau pleacă cu scopuri turistice sau pentru realizarea afacerilor. Studiile au arătat că zonele bine conectate se dezvoltă mai puternic, acest lucru conducând la creșterea nivelului de trai al populației din zonă. Amplasamentul propus este în apropierea orașului Medgidia, având legătură directă cu Autostrada soarelui, și de asemenea având legătură directă atât cu transportul fluvial (Canalul DunăreMarea Neagră) cât și cu transportul feroviar.




"Noi încercăm să schimbăm faţa acestui oraş. Să facem din Medgidia un oraş în care oamenii să trăiască fericiţi!", a declarat Dumitru Moinescu, candidatul PRO România pentru Primăria Medgidia.


"Medgidia suferă de lipsa locurilor de muncă. Trebuie să revitalizăm parcul industrial din Medgidia. Acesta este parc industrial, agricol şi tehnologic. Avem nevoie de susţinere din partea cetăţenilor ca acest proiect să devină realitate", a mai adăugat Dumitru Moinescu.


În ceea ce priveşte aeroportul, acesta este compus dintr-un ansamblu de terenuri, clădiri și instalații care deservesc traficului aerian.




Aeroportul va cuprinde:

1. Aerodrom
2. Turn de control
3. Clădire administrativă
2. Terminal pasageri SOSIRI
3. Terminal pasageri PLECĂRI
4. Cladire VIP
5. Cladire pentru URGENȚE
6. Hangare
7. Cargo
8. Parcare administrație
9. Parcare SOSIRI
10. Parcare PLECĂRI
11. Parcare Cargo
12. Parcare VIP




Pe lângă standardele și dotările contemporane clădirea va fi una “verde” și va prezenta surse alternative de energie, precum panouri fotovoltaice integrate pe acoperiș, sisteme inteligente de încălzire şi iluminare, faţade inteligente care includ sisteme de umbrire menite să reducă consumul de energie, staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice. Valoarea estimată a proiectului este de 325 milioane €, pentru realizarea acestuia fiind necesară o suprafață de teren de aproximativ 250 de hectare. Conform programului de relansare al actualului Guvern – Planul național de investiții și relansare economică, în conținutul anexei nr. 5, secțiunea proiecte de modernizare a infrastucturii aeroportuare sunt prevăzuți în total pentru Județul Constanța 299,9 mil €. Propunem orientarea fondurilor către viitorul Aeroport Internațional.


"Am vorbit în toată această campanie de faptul că toţi oamenii ne-au reclamat lipsa locurilor de muncă. Cred că este cazul să îndrăznim să ne asumăm proiecte de anvergură. Medgidia este sufletul judeţului Constanţa. Este un punct valoros. Are acces la Canalul Dunăre Marea Neagră. Este în apropierea autostrăzii. Are cale ferată şi până acum nu s-a dezvoltat absolut nimic. 


Aşa cum zicea şi Donald Trump, trebuie să gândim la nivel mare. De fiecare dată ne uităm cum alte judeţe se dezvoltă. Medgidia va fi kilometrul 0 al dezvoltării. Trebuie să facem drumul Dobrogea Expres. Acesta trebuie să pornească de la Negru Vodă, să treacă prin Medgidia şi să ajungă la podul de la Galaţi. Va fi o noua rută comercială la nivelul judeţului Constanţa. Al treilea proiect important este construirea unui nou aeroport în judeţul Constanţa. Mihail Kogălniceanu trebuie să aibă doar carecter militar. Actualul guvern a prevazut o sumă de 300 de milioane de euro pentru dotarea aeroportului Mihail Kogălniceanu. Trebuie să construim un nou aeroport cu zonă de pasageri şi cu zona cargo. Aici în Medgidia ar fi perfect dacă am face acest aeroport", a declarat Razvan Filipescu, candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.




"Trebuie să subliniez faptul că ceilalţi contracandidaţi suprapun conferinţele de presă în momentul în care noi prezentăm proiecte. Este necesară realizarea acestui aeroport. Avem 11 staţiuni de interes naţional. Nu avem altfel cum să dezvoltăm turismul în Constanta decât prin construirea acestui aeroport. Îi aşteptăm pe toţi pe data de 27 septembrie să voteze Pro România", a delcarat Mircea Dobre, candidatul PRO România pentru Primăria municipiului Constanţa.


Victor Ponta: "Aeroportul este benefic"


"Mă bucur să fiu astăzi aici alături de echipa Pro România Constanţa. A fost o campanie atipică. Lumea trebuie să vină la vot. Avem oameni cu viziune care ştiu care sunt nevoile cetăţenilor de aici. Sunt foarte puţine proiecte. Aeroportul este benefic. Se poate discuta în legătură cu poziţia geo strategică. Eu, mergând la Bruxelles, colaborez cu o agenţie de turism de acolo. Mi-au spus că existau chartere Bucureşti-Constanţa, iar acum nu mai există. Este nevoie de peofesionişti. Aveţi incredere în Mircea Dobre şi în Răzvan Filipescu", a declarat Corina Creţu.




"Am vrut să fiu în ultima săptămână alături de toată echipa Pro România Constanţa. Vă apreciem pentru ceea ce aţi făcut în această campanie. Facem ce trebuie. La alegeri locale se vorbeşte despre cum să dezvolţi o comunitate", a declarat Victor Ponta.


"Este o campanie stupidă. Toţi vorbesc despre alte probleme şi nu dezbat ce trebuie. Nu se vorbeşte despre ce se întamplă cu un oraş sau cu un judeţ. PSD şi PNL înseamnă acelaşi lucru. USR-ul vrea funcţii la stat, salarii mari maşini şi case. Eforturile dumneavoastră de a vorbi despre proiectele locale, înseamnă lucruri importante. Felix Stroe tot ne vorbeşte de Raja. Nu a auzit nimeni de Raja în afară de cei din Constanţa. Vă spun eu ce este Raja. Găina cu ouă de aur. Pe 27 septembrie turnăm fundaţia la construcţia Pro România. Trebuie să avem aleşi locali, altfel nu avem cum să construim ceva important. Nu vreau să ajung ca Băsescu să fiu iepure pentru cine ştie ce candidat. Vreau să vorbiţi despre proiecte de dezvoltare. Vreau să cred că echipa pe care aţi format-o aici este una extraordinară. Aştept să faceţi ceea ce ar trebui să facă cei care candidează. Constanţa are un potenţial economic mult mai mare. Oraşul arată ca acum 30 de ani. Podul de la Macin, bine că l-am făcut. Să dea Dumnezeu să se termine şi să îl inaugureze Iohannis şi pe ăsta, că nu cred că a fost vreodată prin acea zonă. Sunt bani foarte mulţi băgaţi în campanie. Vă urăm succes, eu şi noi toţi ne bazăm pe voi şi să rămâneţi uniţi pentru că bătălia de pe 27 septembrie nu este ultima", a mai adăugat Victor Ponta.




(Comandat de Partidul Pro România Filiala Constanţa, publicat de Cuget Liber pe site www.cugetliber.ro , cod mandatar financiar 21200010)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9335 secunde