Victor Ponta: Lista miniștrilor va fi făcută publică în 1 mai

465
1
Victor Ponta: Lista miniștrilor va fi făcută publică în 1 mai - victorpontapremieroctavganea-1335603947.jpg
Lista noului Guvern va fi făcută publică în 1 mai, a anunțat, sâmbătă, la Brașov, premierul desemnat Victor Ponta, precizând că la Agricultură îl va susține pe liderul PC Daniel Constantin. Victor Ponta a spus că speră ca noul guvern să poată fi prezentat Parlamentului în 7 mai, transmite Mediafax.

El nu a dorit să facă publice nume ale viitorilor miniștri, singura dezvăluire fiind pentru Ministerul Agriculturii, unde a spus că îl va susține pe liderul PC Daniel Constantin.

Victor Ponta a afirmat că portofoliile vor fi împărțite ținându-se cont de principiul parității și că nu garantează că acești miniști vor rămâne în funcție după luna noiembrie.

Premierul desemnat a mai spus că își dorește ca viitori miniștri să fie oameni cu experiență în ministerele la care vor fi desemnați și să cunoască foarte bine domeniile respective.

"Opțiunea mea este ca pentru acest guvern special de șase luni funcțiile de miniștri să fie ocupate preponderent sau în exclusivitate de oameni care au ocupat funcții de miniștri sau secretari de stat. Fiind vorba despre un mandat special pe șase luni, cred că nu este timp pentru învățat. Vreau să mă bazez pe oameni care cunosc foarte bine ministerele și cum funcționează ele", a adăugat Ponta.

Foști miniștri precum Mariana Câmpeanu, Ioan Rus, Andrei Marga și persoane care ar prelua pentru prima dată portofolii, precum Liviu Voinea, Titus Corlățean, Relu Fenechiu, Corneliu Dobrițoiu, Mircea Diaconu, dar și Varujan Pambuccian sunt variante vehiculate pentru Cabinetul Ponta.

Liderii partidelor din USL nu au început vineri negocieri pentru desemnarea miniștrilor, așteptând ca Victor Ponta să fie desemnat oficial premier de către președintele Traian Băsescu.

Totuși, cele trei partide au de mai mult timp candidați de miniștri. În plus, sunt social-democrați și liberali care așteaptă nominalizarea în Guvern.

De asemenea, surse din USL susțin că, în schimbul votării moțiunii de cenzură și susținerii viitorului Guvern, liderul deputaților minorităților, Varujan Pambuccian, ar fi solicitat portofoliul Comunicațiilor.

Totodată, și Mircea Geoană este vehiculat pentru preluarea portofoliului Afacerilor Europene.

În plus, singurul ministru din Cabinetul Ungureanu care și-ar putea continua mandatul, fiind de altfel și cel mai longeviv ministru, este Cătălin Predoiu la Justiție.

Pe de altă parte, și președintele PC, Daniel Constantin, ar urma să fie desemnat ministru. Acesta ar fi calificat pentru Agricultură, însă de acest portofoliu ar putea fi interesant și Ilie Sârbu, care a mai condus de două ori ministerul și care este și socrul lui Victor Ponta.

Comentează știrea

coco
28 aprilie 2012
....

Incepe haituiala. PD`listilor pregatiti`va de puscarie. Cum a fost Becali, Diaconescu,Mazare etc. haituiti si inchisi, asta va asteapta si pe voi. Partidul Pd`l ajunge ca PNCTD , CDR adica se duce dracu

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2598 secunde