Victor Ponta: Dacă instanța confirmă opinia ANI în cazul Diaconu, acesta trebuie să plece din Guvern

376
Victor Ponta: Dacă instanța confirmă opinia ANI în cazul Diaconu, acesta trebuie să plece din Guvern - mirceadiaconu-1335972378.jpg
Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat miercuri că, în cazul în care instanța va confirma poziția ANI în ceea ce-l privește pe Mircea Diaconu, propus pentru portofoliul Culturii, acesta va trebui să părăsească Executivul.

"Domnul Diaconu știu că are o acțiune în instanță, aștept decizia instanței și dacă instanța va confirma opinia ANI, evident că va trebui să plece din Guvern. Părerea mea este că nu se va întâmpla acest lucru", a afirmat Ponta, citat de Agerpres.

El a mai spus că ministrul desemnat al Educației, Corina Dumitrescu, nu este în situație de incompatibilitate.

"Doamna Dumitrescu, dacă va fi luni desemnată ministru, marți va demisiona din funcția de rector și de membru al CSM. Nu e incompatibilă înainte, e incompatibilă după ce va fi ministru", a explicat Victor Ponta.

"În ceea ce-l privește pe domnul Alistar o să mă uit pe acte și o să decidem", a adăugat acesta.

În altă ordine de idei, întrebat dacă fostul senator PSD Ion Moraru este propunerea sa pentru Secretariatul General al Guvernului, Ponta a spus că nu a luat o astfel de decizie.

"L-am rugat să mă sprijine în aceste zile până la momentul la care voi decide și voi avea dreptul legal de a numi secretarul general al Guvernului", a susținut premierul desemnat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2221 secunde