Victor Ponta cere Guvernului facilități pentru firme ca să nu dea faliment

491
Victor Ponta cere Guvernului facilități pentru firme ca să nu dea faliment - victorponta-1584290469.jpg

Articole de la același autor

Președintele Pro România, Victor Ponta, cere Executivului să amâne cu 90 de zile plata contribuțiilor firmelor afectate de pandemia COVID-19 și afirmă că partidul său a depus vineri un proiect de lege în acest sens.

"Noi am depus vineri, când am fost la Parlament, proiectul de lege privind completarea și modificarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal. Nu e timp acum de votat legea. Dacă o ia Guvernul azi exact așa, textul e lucrat cu specialiști și o adoptă ca ordonanță de urgență, ar fi foarte bine", a spus duminică Ponta.

El a subliniat că "toate firmele - hoteluri, restaurante, alimentație publică, agenții de turism, transport internațional, companii de transport - trebuie să primească o amânare de minimum 90 de zile a plăților contribuțiilor și a taxelor", data limită pentru acestea fiind 25 martie.

"N-au de unde, sunt închise. Le băgăm în faliment? Îi obligăm să trimită sute de români în șomaj? Știu că va fi o gaură în bugetul țării, dar este ceva ce toți înțelegem că dacă nu luăm acum măsuri va fi și mai mare problema", a spus Victor Ponta, într-o postare făcută pe Facebook.


De asemenea, Ponta a amintit că a propus amânarea cu 90 de zile a plății ratelor bancare de către persoanele fizice.

"Nu cad băncile 90 de zile, nu e vorba de anularea ratelor, ci de amânarea lor. 90 de zile vor rezista băncile, în schimb sunt oameni care nu rezistă nouă zile, nu 90 de zile", a apreciat Victor Ponta. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5468 secunde