Vicepremierul Raluca Turcan: Un scenariu ar fi repetarea anului școlar

566
Vicepremierul Raluca Turcan: Un scenariu ar fi repetarea anului școlar - turcan-1584954058.jpg
Vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni că există există trei scenarii posibile în privința anului școlar. 


"Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea. E foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția", a afirmat vicepremierul la RFI, potrivit Agerpres.


Raluca Turcan a precizat că a solicitat o analiză din partea Ministerului Educației cu privire la modul de desfășurare a educației online și în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR.




"Am solicitat o analiză din partea Ministerului Educației, tocmai pentru a vedea cum se desfășoară educația online și în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR pe educația copiilor. Plecăm de la principiul că nicio evaluare nu poate să fie în afara materiei predate. Dacă efectele predării online vom vedea că ating toate segmentele sociale, pentru că România are și segmente extrem de vulnerabile, unde accesul la internet este îngrădit, unde inclusiv accesul la televiziune este deficitar, vom vedea în funcție de aceste evaluări cum vom proceda cu anul școlar", a spus vicepremierul.


Ea a arătat că este posibil ca măsurile privind unele restricții în contextul epidemiei de coronavirus să evolueze.


"Măsurile au fost graduale. (...) Acum am ajuns la măsuri de conduită internă, de prevenire a lipsei de responsabilitate, inclusiv prin întăriri ale Codului penal pentru cei care zădărnicesc combaterea efectelor bolilor. Aceste recomandări sunt un început pentru a vedea cum reacționează oamenii. Odată starea de urgență declanșată, măsurile pot să aibă un caracter gradual pentru a vedea cum evoluează din perspectiva efectelor acestor măsuri. Dacă, de exemplu, românii înțeleg din prima că un comportament mai restrictiv pentru fiecare înseamnă o sănătate garantată pentru societate, atunci e foarte posibil ca măsurile să-și atingă efectul din prima etapă. Dacă românii nu înțeleg și vor continua să dea prioritate unor obișnuințe de consum pe care cu toții le-am avut înainte de criză, atunci probabil că aceste aceste restricții vor evolua", a mai declarat Turcan.


Potrivit vicepremierului, nu este vorba de o ezitare în ceea ce privește faptul că ordonanța militară cuprinde recomandări.


"Nu este vorba de o ezitare, este vorba de un gir pe care îl acordăm oamenilor, e un plus de încredere cu care plecăm la drum în această încercare pentru toată țara. Poate românii înțeleg că este nevoie să-și limiteze interacțiunea socială, să nu mai strângă mâinile, să nu mai meargă în locuri aglomerate, să nu se mai îmbrățișeze, să nu mai circule dacă nu au extremă nevoie. Dacă vom vedea că aceste recomandări nu produc efecte, nu vom ezita să luăm măsuri graduale, astfel încât garantarea sănătății întregii populații să fie asigurată", a accentuat vicepremierul.


În cazul în care s-ar fi luat măsura restrângerii liberei circulații în timpul zilei, a adăugat ea, toate magazinele ar fi luate cu asalt.


"Românii nu au un comportament social cu totul diferit față de alte nații. Cel mai probabil, vremea frumoasă i-a ademenit și mai ales gândindu-se că s-ar putea să urmeze perioade de restricții. Responsabilitatea lasă de dorit în asemenea momente, dar sunt comportamente sociale pe care trebuie să le luăm ca atare și noi, ca autorități, să facem tot ce se poate pentru ca efectele acestei crize să fie diminuate", a mai arătat Turcan.


Ea le-a transmis reprezentanților mediului de afaceri că măsurile luate pentru acest domeniu sunt un început.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6848 secunde