Vicepremierul anunță reduceri de personal în instituții. Toate ministerele vor fi afectate

609
Vicepremierul anunță reduceri de personal în instituții. Toate ministerele vor fi afectate - turcanpnl-1575729092.jpg
Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, sâmbătă, că vor avea loc reduceri de personal la ministere și instituții publice, care să înceapă chiar să servească cetățeanul.


"Vreau ca instituțiile să înceapă să servească cetățeanul și să nu mai fie un clișeu pe care să îl aducă politicenii când se schimbă la guvernare. Aș vrea să văd și eu la Guvern, dacă apare o problemă, se caută rezolvare, nu se caută vinovați, nu se caută țapi ispășitori. E important să vezi și unde a fost problema, dar paradigma se schimbă, trebuie să fii acolo să-i ajuți pe oameni", a spus Raluca Turcan, într-un interviu pentru un post de televiziune.


Ea a dat ca exemplu Ministerul Dezvoltării Regionale, unde vor avea loc mai multe reduceri de personal, însă la fiecare minister, ministrul de resort va veni cu propria sa schemă de reduceri de personal, transmite Agerpres.




"Am vorbit de exemplu cu ministrul Dezvoltării Regionale, care mi-a spus că în interiorul instituției pe care o conduce, la nivel de demnitate se face o reducere cu 40%, la nivel de conducere a instituției, o reducere cu 30%, iar la nivel de execuție, o reducere de 20%. Fiecare ministru va veni cu schema lui, pe care o va prezenta primului-ministru și va spune ’acesta este aparatul de lucru pe care noi îl vrem", a precizat Turcan.


Întrebată până când vor fi efectuate restructurările din ministere și instituții, Raluca Turcan a spus că este un proces care va dura o perioadă mai lungă, însă noul buget va fi gândit pe structurile cu personal restructurat.


"Bugetele vor fi făcute pe structurile flexibilizate, nu până la capăt, pentru că, evident, această flexibilizare care începe la nivel național trebuie să meargă și în teritoriu. Este un proces care mai durează, dar la nivelul ministerelor și instituțiilor publice centrale, da, cred că bugetul va fi calat pe varianta flexibilizată", a afirmat ea.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 Decembrie 2019
Stire din Politică-Administrație : Dan Barna: Nu renunțăm la reforme
Pagina a fost generata in 1.434 secunde