Veste bună pentru constănţeni! Preţul gigacaloriei rămâne 250 de lei

326

Articole de la același autor

Constănţenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti tot 250 de lei gigacaloria şi anul următor, deşi preţul de producţie a agentului termic a crescut, la finele lunii noiembrie. Autorităţile locale vor acoperi din subvenţie diferenţa de preţ, astfel încât constănţenii să nu resimtă la buzunar scumpirea.

În primele trei luni ale anului 2021, preţul pe care consumatorii din sistemul de termoficare al municipiului Constanţa îl vor plăti pentru o gigacalorie rămâne 250 de lei. Măsura a fost votată în cadrul şedinţei extraordinare de Consiliu Local desfăşurată marţi, 15 decembrie, în care a fost stabilit şi preţul practicat de către RADET Constanţa începând cu data de 1 ianuarie 2021.

„Societatea Electrocentrale Constanţa ne-a transmis, în data de 27 noiembrie, Decizia preşedintelui ANRE prin care a fost stabilit preţul de 215,97 lei/MWh începând cu data de 1 ianuarie 2021, pentru energia termică livrată sub formă de apă fierbinte de către CET Palas. Având în vedere obligativitatea respectării deciziei ANRE atât de către autoritatea locală cât şi de către cei doi operatori, se impune actualizarea preţului local practicat de către RADET Constanţa, începând cu aceeaşi dată. Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2021, preţul local al energiei termice facturat de către RADET Constanţa consumatorilor săi va fi de 561,41 lei pe gigacalorie, preţ local pentru energia termică furnizată prin reţeaua de distribuţie, şi 385,93 lei pe gigacalorie preţ local pentru energia termică furnizată prin reţeaua de transport”, explică administratorul special al RADET Constanţa, Liviu Popa.

În consecinţă, consilierii locali au aprobat, ieri, păstrarea preţului de 250 de lei de gigacalorie pentru populaţie şi majorarea subvenţiei. Aceasta va creşte de la 276 de lei, cât este în prezent, la 311,41 lei, pentru perioada 1 ianuarie – 31 martie 2021.

În total, efortul financiar pentru a subvenţiona încălzirea locuinţelor racordate la sistemul centralizat de încălzire, în cele trei luni de la începutul anului următor, depăşeşte 33,5 milioane de lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4057 secunde