Vara aceasta, comuna Lumina este împânzită de polițiști. Primarul Dumitru Chiru explică motivul!

737
Vara aceasta, comuna Lumina este împânzită de polițiști. Primarul Dumitru Chiru explică motivul! - fondlumina-1625845427.jpg
Sezonul estival aduce mulţi turişti pe litoralul românesc, iar acest lucru se întâmplă an de an. Nu toţi cei care vin la mare îşi doresc să se bucure de plajă doar în staţiunea Mamaia. Sunt unii turişti care preferă zona Năvodari, o locaţie care este din ce în ce mai căutată, de la an la an. Pentru a ajunge în zona Taberei Năvodari, turiştii aleg de cele mai multe ori să circule prin comuna Lumina.

Având în vedere că foarte mulţi turişti circulă vara prin comuna Lumina, traficul din zonă se îngreunează, iar pe şoseaua principală se formează o coadă de maşini infernală. Primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, a vorbit pentru „Cuget Liber” despre acest aspect.

„De obicei, pe timp de vară traficul este foarte îngreunat în localitatea noastră. Anul acesta este puțin mai bine pentru că s-a construit un nou sens giratoriu la intrarea în comună, care mai fluidizează traficul. În anii trecuți, se mergea bară la bară, iar coada de mașini se întindea până la intrarea în oraşul Năvodari. 80% dintre turiştii care merg în Tabăra Năvodari se deplasează prin comuna noastră. Vă daţi seama că este greu ca traficul să fie fluidizat 100%, însă acel sens giratoriu ne ajută foarte mult” , a declarat Dumitru Chiru, primarul comunei Lumina.

Dacă în anii trecuţi echipajele de poliţie aproape că nu îşi făceau simțită prezenţa în Lumina, vara aceasta situaţia s-a schimbat. Comuna este păzită de Poliţia Locală, dar şi de Poliţia Naţională, astfel că și traficul este fluidizat. „Anul trecut am avut ceva probleme cu Poliţia în Lumina. Nu aveam destule echipaje şi astfel exista riscul de creștere a gradului de infracţionalitate. Acum suntem foarte bine la acest capitol. Avem Poliţia Locală de aici, din Lumina, dar avem şi echipaje care reprezintă Poliţia Naţională. Pot spune că suntem 100% în siguranță”, a explicat Dumitru Chiru.

Refacerea asfaltului, prioritatea administrației locale

Pe de altă parte, din cauza ploilor abundente din ultimii ani, asfaltul s-a deteriorat pe șoselele din comună. Edilul Dumitru Chiru se ocupă de acest aspect, acesta fiind cel mai important proiect pe care îl are în prezent.

„În momentul de faţă, nu avem prea multe proiecte. Pot să vă spun că ne ocupăm doar de asfaltare. Trebuie să asfaltăm străzile care au fost afectate de inundaţiile din ultimul timp. Din cauza apei, asfaltul s-a degradat şi acum suntem nevoiţi să îl înlocuim. Noi avem o reţea de canalizare foarte bună, însă la ritmul în care a plouat, nu a făcut faţă. Canalizările s-au umplut şi în acest fel ne-am inundat. Pentru că s-au format gropi în asfalt, trebuie să decopertăm şi apoi să înlocuim asfaltul vechi”, a mai spus Dumitru Chiru.

Liceul din Lumina este renovat, iar copiii se pot întoarce în siguranţă la şcoală, începând cu luna septembrie. Totuşi, autorităţile mai trebuie să facă mici retuşuri pentru ca instituţia de învăţământ să arate impecabil.

„Avem un liceu care se află într-o stare foarte bună. Copiii se află în vacanţă acum şi astfel profităm pentru a mai face mici retuşuri. Trebuie să văruieşti, să menţii curăţenia. Nu sunt probleme cu liceul şi nici cu şcoala generală din Lumina. Îi aşteptăm din septembrie pe elevi să se întoarcă în bănci, le-am creat cele mai bune condiţii”, a declarat Dumitru Chiru.

Sportul în Lumina este o ramură foarte importantă pentru autorităţile locale, dar şi pentru locuitorii comunei. În acest sens, Dumitru Chiru a luat măsuri şi are două proiecte de anvergură, pe care speră să le ducă la bun sfârşit.

„Vrem să inaugurăm o sală de sport care, în proporţie de 90% este construită. Va fi o sală mare, în care să se poată desfăşura activităţi sportive la toate nivelele. Avem o bază sportivă pe care o îngrijim, însă vrem să construim un stadion nou. Actualul teren nu se mai ridică la standardele pe care ni le dorim. Vom face un stadion de la zero, pe care vom desfăşura diferite activităţi sportive sau culturale. Avem şi echipă de fotbal, astfel că aceşti băieţi merită să joace pe un stadion nou”, a concluzionat Dumitru Chiru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7644 secunde