Valorile Medgidiei, premiate de primărie, la "Gala de Excelență"

542
1
Valorile Medgidiei, premiate  de primărie, la

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei și ai Consiliului Local Medgidia au organizat, și anul acesta, Gala Premiilor de Excelență, ajunsă la a treia ediție.

Evenimentul a avut loc, zilele trecute, și a reunit nume importante din toate domeniile de activitate din comunitate. Nominalizații celor opt categorii au fost prezenți la gală, cu emoții, pentru a-și primi premiile sau a-i aplauda pe laureați. Cetățeni de onoare, autorități ale ordinii publice, medici, voluntari și ONG-uri, copiii merituoși ai Medgidiei, manageri de unități de învățământ și oameni de afaceri, categoriile au însumat excelența oamenilor care se implică activ în comunitatea locală. Prezenți la gală au fost și laureații primelor ediții, care au împărtășit emoțiile nominalizaților de anul acesta. În cadrul galei, au fost nominalizate câte trei personalități pentru fiecare dintre cele opt categorii, iar câștigătorii au primit plachete și flori în semn de recunoaștere.

Astfel, la categoria "Cetățeni de Onoare", oamenii deosebiți ai Medgidiei, care fac onoare urbei în care s-au născut, au fost nominalizați Elena Frîncu, Ion Bitoleanu și Tahsin Gemil, cel din urmă primind și Premiul de Excelență.

La categoria "Ordine Publică", au fost nominalizate instituțiile care asigură ordinea și siguranța în Medgidia, și anume Detașamentul 7 de Jandarmi Medgidia, Detașamentul de Pompieri Medgidia, Poliția Locală și Poliția Municipală Medgidia, câștigător fiind Detașamentul 7 de Jandarmi Medgidia, condus de comandantul Corneliu Oancea.

Categoria "Medici" a fost reprezentată de dr. Cristina Dobrescu, medic stomatolog, dr. Adrian Moldoveanu, medic oftalmolog, și dr. Cristina Tona, medic pediatru, aceasta fiind și câștigătoarea la această categorie.

La categoria "Social - ONG-uri", au fost nominalizate Fundația Tuna, Asociația Zâmbet și Culoare și BiblioVoluntarii Bibliotecii Medgidia, Filiala Nord, câștigători fiind BiblioVoluntarii, a căror contribuție este una deosebit de importantă pentru comunitatea locală, prin programele dedicate atât copiilor, cât și adulților și seniorilor, programe desfășurate în cadrul bibliotecii.

La categoria "Rezultate Excelență", nominalizații au fost Dragoș Șerban, Edna Memedula și Andrei Richard Radu, trei copii extrem de valoroși ai Medgidiei, cu rezultate remarcabile atât la școală, cât și în domenii de cercetare. Câștigătorul a fost Dragoș Șerban, fost elev al Școlii Gimnaziale "Constantin Brâncuși", în prezent elev al Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța, care a realizat un proiect prin care a oferit o alternativă la biopsia tumorilor cerebrale și a câștigat un premiu la Houston, în Statele Unite ale Americii, în luna mai a acestui an.

Categoria "Manageri Unități de Învățământ" a fost reprezentată de Sorina Eftimi, Accan Mologani și Steluța Nedelcu, câștigătoare fiind desemnată Sorina Eftimi.

La categoria "Oameni de Afaceri - femei", au fost nominalizate Cornelia Bereș, Victorița Radu și Mădălina Elena Carabulea. Premiul de Excelență a fost oferit Corneliei Bereș. Categoria "Oameni de Afaceri - bărbați" a fost reprezentată de Haci Vural, Refi Aidîn și Murat Șenol, câștigător fiind Haci Vural.

Totodată, au fost oferite distincții post-mortem, în memoria a doi oameni care ne-au părăsit anul acesta, coordonatorul Ansamblului folcloric "Pandelașul", Virgil Prodan, și Corneliu Leu, scriitor și cetățean de onoare al municipiului Medgidia.

v v v

"Suntem conștienți de faptul că nu am epuizat nici pe departe potențialul creativ al Medgidiei și, de asemenea, afirmăm că nu am intenționat să facem ierarhii de valoare, ci pur și simplu să semnalăm rezultatele deosebite ale persoanelor care, prin activitatea lor, contribuie zi de zi la dezvoltarea societății. Dorim să menținem acest gen de acțiuni în calendarul anual al manifestărilor organizate de municipalitate, și să premiem anual, în cadrul galei, personalități ale comunității locale care, prin muncă și dăruire, s-au implicat activ și responsabil în viața publică", a precizat primarul Medgidiei, Marian Iordache.

Comentează știrea

Cristi
25 noiembrie 2015
De fapt ...

Au fost premiati , in mare parte , oamenii lui Iordache . Bine , unii , precum Tahsin Gemil , chiar merita respectul nostru , dar secaturi de-ale primarului , puse cu trafaletul pe functii , precum Sorina Eftimi , o invatatoare harnicuta , lasata de barbat , chiar ne provoaca greata ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4173 secunde