Valeriu Steriu: "PSD nu se agață de putere"

213
Valeriu Steriu:
Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Valeriu Steriu, a spus, ieri, că PSD nu se agață de putere, va veni în Parlament, dar așteaptă decizia Curții Constituționale cu privire la numirea miniștrilor interimari.
"Nici gând să ne agățăm de putere. Conform Constituției, suntem în totalitate în respectul ei, avem în clipa de față absolut toate punctele din Constituție analizate de oameni care se pricep foarte bine la acest lucru. Dacă se dorește de către Opoziție să schimbe Guvernul, o poate face prin moțiune de cenzură. În primul rând, așteptăm peste două zile să vedem cu privire la numirea miniștrilor interimari, ce părere are Curtea Constituțională. Este aceea care are în final ultimul cuvânt în această dispută. Noi suntem convinși că ne va da dreptate și că imediat domnul președinte Iohannis va trebui să accepte cele trei numiri de miniștri interimari. Imediat după aceea, cu siguranță, la nivelul unui Comitet Executiv al PSD vom stabili pașii următori", a spus Steriu la RFI, întrebat cum comentează faptul că există voci care spun că PSD lasă impresia că se agață de putere prin evitarea Parlamentului pentru o nouă formulă de Guvern.


El a adăugat că PSD va veni în Parlament, așa cum a anunțat președintele partidului, Viorica Dăncilă, și rămâne de văzut dacă va face remaniere sau restructurare a Guvernului, acest lucru urmând să fie stabilit după data de 18 septembrie.
Steriu a mai spus că sunt mulți parlamentari de la ALDE care și-au declarat intenția de a vota alături de PSD.
"Voturile din Parlament, vom vedea cum vor veni, sunt foarte mulți parlamentari de la ALDE care deja și-au declarat intenția de a vota alături de noi mai departe. Așteptăm în această săptămână și în ALDE să se liniștească apele și să aleagă drumul pe care vor să meargă", a adăugat el.


Purtătorul de cuvânt al PSD a afirmat că moțiunea de cenzură pe care vrea Opoziția să o inițieze este "o Fată Morgană".
"Îl auzeam pe domnul Orban numărând ca în Caragiale: două la primărie, trei dincolo. Deocamdată, dânsul nu a arătat că poate strânge niciodată în acești trei ani măcar numărul de voturi, precum au avut semnături la fiecare moțiune de cenzură (...). Moțiunea aceasta este o 'Fată Morgana'. Până nu o vedem, până nu există, ea e doar în declarațiile domnului Orban. Haideți s-o vedem scrisă, depusă, înregistrată, pentru că astfel de texte la fiecare șase luni le avem. Le împărtășim, as putea spune, umorul de tip Caragiale, pe care îl arată de foarte multe ori. Cu texte de moțiune depuse în ultima săptămână de sesiune nu arătăm deloc a Opoziție serioasă", a mai declarat Steriu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4871 secunde