"Va trebui să explicăm populației că nu există niciun risc major în privința gazelor de șist"

Vineri, 18 Mai 2012, 15:32
282
Președintele Traian Băsescu l-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe Richard Morningstar, trimis special al secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii pentru Energie în Eurasia, prilej cu care șeful statului român a subliniat că în România va trebui dezvoltată o strategie prin care să se explice populației că nu există niciun risc major în privința gazelor de șist.

"În ceea ce privește energia, trebuie să recunoaștem că în România avem deja o dezbatere cu privire la gazele de șist. Și trebuie să dezvoltăm o strategie, explicând populației că nu există niciun risc major în privința gazelor de șist. În același timp, uitându-ne la politica energetică din regiune, cunoaștem sprijinul uriaș al SUA pentru a se găsi soluții alternative de aprovizionare pentru Balcani și Europa în general.

În același timp, obiectivele dvs sunt similare cu ale noastre în regiune. Suntem susținătorii puternici ai găsirii soluțiilor alternative, fie că vorbim de Nabucco, de SEEP (South East Pipeline). Coridorul Sudic pare a fi principala opțiune pe care o putem avea în acest moment. În orice condiții, suntem câștigători", a afirmat Băsescu, în debutul întrevederii cu Morningstar. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3184 secunde