USR susține amendamentele privind utilizarea dronelor

258
USR susține amendamentele privind utilizarea dronelor - drona-1487343617.jpg
Senatorul USR Vlad Alexandrescu afirmă că partidul său va susține amendamentele formulate de specialiști la dezbaterea noului Cod Aerian Civil, în contextul în care posesorii de drone care au filmat protestele din Piața Victoriei sunt cercetați penal pentru pilotarea fără licență a unor aeronave neînmatriculate.

"Duminică, 5 februarie, din mijlocul protestului de 300.000 de persoane de la Piața Victoriei din București, au fost ridicați de jandarmi patru proprietari de dronă și duși la Poliție, unde au fost ținuți până după miezul nopții și li s-au făcut dosare penale pentru pilotarea fără licență a unor aeronave neînmatriculate! În acest moment, nu există în România o lege care să reglementeze folosirea dronelor, iar Ordonanța 29/1997 privind Codul Aerian Civil este văzută ca referindu-se și la drone, în timp ce, în realitate, ea se referă la avioanele civile. Conform acestei interpretări, dronele au devenit avioane, iar mânuitorii lor se fac vinovați de infracțiune penală, pedepsibilă cu închisoare de la trei la șase ani", susține Vlad Alexandrescu, într-un comunicat transmis, ieri, către Agerpres.

Potrivit acestuia, "deși mii de drone sunt folosite în toată România, fix acum, la protestele din Piața Victoriei, ele au devenit un mijloc de intimidare folosit de Ministerul Afacerilor Interne".

Acesta mai spune că niciuna dintre țările europene, cu legi recente în domeniu - Germania, Portugalia, Franța, Italia - nu cere înregistrarea dronelor ușoare sau vreo autorizație de survol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2017
Stire din Politică-Administrație : USR propune construirea de penitenciare
Pagina a fost generata in 0.5609 secunde