USR propune să se interzică reangajarea la stat a celor pensionați anticipat

201
2
USR propune să se interzică reangajarea la stat  a celor pensionați anticipat - usrbarna-1502019769.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Salvați România (USR) propune un proiect de lege prin care să fie interzisă reangajarea la stat a persoanelor pensionate anticipat cu pensie de serviciu, purtătorul de cuvânt al partidului, deputatul Dan Barna, precizând că doar persoanelor pensionate pentru limită de vârstă ar trebui să li se permită să lucreze atât la stat, cât și la privat.

"În ultimele zile, mass-media a prezentat mai multe cazuri în care persoane care s-au pensionat anticipat din sistemul de ordine publică, apărare și siguranță națională au fost reangajate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, beneficiind de cumulul pensiei cu salariul. Unul dintre cele mai cunoscute cazuri este cel al secretarului de stat Cornel Gabriel Ciocoiu (45 de ani) din Ministerul de Interne. În urmă cu o lună, acesta a trecut în rezervă cu grad de general și o pensie lunară de peste 13.000 lei. A doua zi, după ce în Monitorul Oficial a apărut decretul de trecere în rezervă, Ciocoiu a fost reangajat, prin decret semnat de premierul Mihai Tudose, fix pe poziția avută înainte de pensionare. Partidul Uniunea Salvați România consideră un astfel de caz revoltător și propune Parlamentului spre adoptare un proiect de lege care să interzică reangajarea la stat a persoanelor pensionate anticipat cu pensie de serviciu din sistemul de ordine publică, apărare și siguranță națională", se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit proiectului de lege propus de USR, situația cumulului pensiei cu salariul nu poate opera în cazul unei persoane care beneficiază de pensie anticipată în condițiile legii și este reangajată în aceeași funcție ocupată anterior sau în alte funcții similare din cadrul altor instituții publice sau subordonate acestora, precizează comunicatul citat. 

Comentează știrea

Vlad
7 august 2017
USR tinde spre PSD?

Observ ca se incearca, sub o alta forma, sa se creeze portite pentru a favoriza unele 'marimi'. Nu dle Barna, legea trebuie sa fie clara, fara ocolisuri! Pentru ca pensiile sunt platite de la bugetul consolidat al statului, pentru o buna predictibilitate, odata pensionat, nu trebuie sa mai poti fi angajat la stat ca sa se faca cumul de plati. Cine poate si vrea sa mai lucreze dupa iesirea la pensie sa se angajeze doar in privat. Numai asa putem zice ca se incearca revenirea la normalitate!

Dorin
8 august 2017
Castigi in timpul timpul liber!

Te ajutam pas cu pas sa castigi in timpul timpul liber! Seriozitate garantata! [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4722 secunde