USR-PLUS vrea referendum pentru demiterea primarului Cristian Cîrjaliu. „PSD îl sprijină necondiţionat!”

2388
USR-PLUS vrea referendum pentru demiterea primarului Cristian Cîrjaliu. „PSD îl sprijină necondiţionat!” - fondagigea-1632504194.jpg

Articole de la același autor

Echipa locală USR-PLUS Agigea a anunțat că a strâns numărul de semnături necesare și a inițiat procedura de organizare a referendumului local pentru demiterea primarului PSD Cristian Maricel Cîrjaliu. Astfel, după cum susțin cei de la USR-PLUS, pe parcursul a șase luni, au fost strânse 2.000 de semnături, depășind numărul de 1.800 de semnături necesare pentru declanșarea procedurii. În replică, edilul din Agigea a anunțat deja că va sesiza aspectele penale de nelegalitate în privința semnăturilor.

USR-PLUS a înregistrat, vineri, la Prefectura Constanța semnăturile strânse și a solicitat organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului PSD Cristian Maricel Cîrjaliu. Cererea de înregistrarea a fost însoțită de motivele demiterii și de semnăturile necesare.

„Ne-am consultat cu cetățenii și am ajuns la concluzia că singurul demers prin care putem debloca administrația publică locală este organizarea unui referendum local prin care să îl demitem pe primarul din comuna Agigea. După mai mult de șase luni, am reușit să strângem numărul necesar de semnături, ba chiar să-l depășim, și astăzi înregistrăm cererea, însoțită de motive, pentru ca procedura să fie demarată de instituția prefectului”, a declarat consilierul local USR-PLUS Gabriel Ciobanu, principalul inițiator al acestui demers.

Alături de aceasta s-au aflat mai mulți membri ai USR-PLUS, unii dintre ei veniți special de la București, cum este cazul președintelui Senatului, Anca Dragu. Totodată, a fost prezent și fostul ministru al Justiției Stelian Ion.

„Suntem foarte atenți la ceea ce se întâmplă. Autoritățile trebuie să respecte procedurile legale, va trebui declanșat acest referendum, avem așteptarea unei prezențe masive la vot a locuitorilor, pentru ca aceștia să-și redobândească localitatea. Vom sprijini acest demers democratic prin toate mijloacele legale”, a declarat Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, prezent și el în fața Prefecturii Constanța.

PSD Constanța, alături de primarul localității Agigea

Ulterior acestui eveniment, Organizația Județeană PSD Constanța a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia a transmis că este alături de primarul localității Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu și „îl sprijină necondiționat în fața atacurilor USR-PLUS Constanța, prin care se încearcă nejustificat demiterea/suspendarea sa din funcție”.

„Primarii PSD sunt - ca și cei ai PNL și ai celorlalte formațiuni politice - oameni cinstiți și integri, până când Justiția nu se pronunță altfel. Dar primarii noștri sunt prea des ținta unor „furci caudine” inchizitoriale, pe care în special USR-PLUS le flutură amenințător, nu numai la Constanța... Tocmai de aceea, ei trebuie să știe că le suntem alături și nu vom permite ca asupra lor să se exercite presiuni, intimidări, încercări

De altfel, primarul Cîrjaliu a declarat că va contesta autenticitatea semnăturilor și modul în care ele au fost strânse, demers justificat, ținând cont de ce s-a întâmplat cu semnăturile AUR, pentru moțiunea de cenzură! Sprijinim acest lucru și sperăm că Instituția Prefectului va trata cu maximă seriozitate această încercare penibilă, de a demite un edil legitim ales și fără nicio faptă care, conform legii, să-i poată fi până acum imputată”, a spus senatorul Felix Stroe, președinte al Organizației Județene PSD Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.908 secunde